П`ятниця, 2024-04-19, 2:41 PM
Вітаю Вас Гість | RSS
Увага акція!

Акція "Книги у пошуках читача"

Нові надходженняї

Статистика

Онлайн всього: 1
Гостей: 1
Користувачів: 0
Пошук
Календар
«  Жовтень 2013  »
ПнВтСрЧтПтСбНд
 123456
78910111213
14151617181920
21222324252627
28293031
Друзі сайту
Адреси, телефони підприємств, організацій, квартирних телефонів Тернополя і Тернопільської області

тернопільська районна централізована бібліотечна система

Блог

Головна » 2013 » Жовтень » 3 » Думка громади про бібліотеку.
1:11 PM
Думка громади про бібліотеку.

 Протягом червня-вересня  у бібліотеках централізованої  бібліотечної системи Тернопільського району проходили громадські слухання  під загальною назвою «Бібліотека – центр громади».

 

Бібліотечні працівники, вивчали думку мешканців,   представників влади,   читачів    про місію бібліотеки у суспільстві, її значення для місцевої громади.

Водночас ознайомлювали населення краю з новими інноваційними послугами та досягненнями у бібліотечній справі.

Також  під час зустрічей  бібліотекарі мали можливість знайти нових партнерів, розширити коло читачів.

Матеріали слухань  були оприлюднені на сайті центральної  районної бібліотеки. А 26 вересня,  напередодні Всеукраїнського дня бібліотек, у Великобірківському будинку культури  було  підведено підсумки  цих  обговорень, які  проходили у формі бібліоіміджсесії «Сільська бібліотека:нові бібліотечні послуги для користувачів і місцевої громади».

 

На заході були присутні: Саржевська Н.А., заступник голови Тернопільської РДА; Ящик Б.Г., керуючий справами Тернопільської районної ради; Галайко А.В., начальник відділу культури Тернопільської РДА (справа наліво), 

Працівники центральної бібліотеки та бібліотек-філій  району.


 Представники влади привітали учасників бібліоіміджсесії.

Галайко А.В., зазначив , що громадські обговорення визначили місію сільської бібліотеки, яка забезпечує доступ громадян до всіх видів суспільної інформації, сприяє оволодінню інформаційною та комп’ютерною грамотністю, надає можливості для індивідуального творчого росту.

 

Про хід громадських слухань у бібліотеках- філіях доповіла Миколаєнко Н.Н,зав. методично-бібліографічним відділом ЦРБ.

Про проведення громадських слухань у сільських бібліотеках «Якою має бути бібліотека нашої громади, її сучасне і прийдешнє» інформували :

 

Завідувачка бібліотекою-філією с. Забойки Телех О.М.,

 

Завідувачка бібліотекою-філією с. Підгороднє Кохан Л.І.,

 

Завідувачка бібліотекою-філією с. Смолянка Курило О.Й.,

 

Завідувачка бібліотекою-філією с. Мишковичі Дудас Г.Б.

 

Завідувачка бібліотекою-філією с. Грабовець Ходань М.П.,

 

Завідувачка бібліотекою-філією с. В. Гаї Прийма Н.М.

 

Гнатишин Л.В., бібліотекар центральної районної бібліотеки, провела моніторинг  ідей та пропозицій щодо  подальшого розвитку бібліотечної справи в Тернопільському районі.

Також, у рамках заходу було переглянуто  слайд-шоу «Громадські обговорення у Тернопільському районі». У якому відображено окремі епізоди вивчення думки мешканців регіону про бібліотеки (опитування, експрес-інтерв'ю, діалоги, дискусії, круглі столи).


Василюк О.І., директор ЦБС Тернопільського району,  підвела підсумки бібліоіміджсесії і вказала на  результативність громадських обговорень, що дало можливість виділити комплекс цікавих ідей, пропозицій та побажань на адресу бібліотечних закладів, висловлених громадами сіл.

Послуги наших бібліотек  постійно удосконалюються і змінюються з урахуванням змін у соціумі.

Водночас потребують вирішення питання поліпшення матеріально-технічної бази: оновлення бібліотечних фондів, створення комфортних умов для користувачів, забезпечення сільських книгозбірень новітніми технологіями, належним бібліотечним обладнанням.

 27 вересня у ЦБ відбувся круглий стіл  на якому були проаналізовані і взяті до уваги численні пропозиції, висловлені під час проведення обговорень  і  як завершальний  етап громадських слухань було прийнято резолюцію, яку ухвалено учасниками круглого столу «Думка громади про бібліотеку» в якій дано рекомендації для подальшого розвитку бібліотечної справи в Тернопільському районі.



Переглядів: 1038 | Додав: tarrok | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]