Субота, 2024-04-20, 2:55 PM
Вітаю Вас Гість | RSS
Увага акція!

Акція "Книги у пошуках читача"

Нові надходженняї

Статистика

Онлайн всього: 1
Гостей: 1
Користувачів: 0
Пошук
Календар
«  Грудень 2014  »
ПнВтСрЧтПтСбНд
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
293031
Друзі сайту
Адреси, телефони підприємств, організацій, квартирних телефонів Тернополя і Тернопільської області

тернопільська районна централізована бібліотечна система

Блог

Головна » 2014 » Грудень » 17 » Година мужності «Революція Гідності. Згадати все»
11:19 AM
Година мужності «Революція Гідності. Згадати все»

Під такою назвою в  центральній районній бібліотеці відбулося спілкування з учасником Євромайдану, нашим земляком Худзієм Романом  Євгеновичем та  учасниками АТО, жителями селища Великі Бірки , які  тимчасово перебували у відпустці: Ігор Анатолійович Ситник, Юрій Богданович  Летняк.

На фото зліва направо: волонтер Злонкевич Павло Іванович, молодший сержант Національної Гвардії Ситник Ігор Анатолійович, директор Тернопільської ЦБС Василюк Ольга Іванівна, боєць спец. загону особливого призначення «Тернопіль» Летняк Юрій Богданович, учасник Революції Гідності Худзій Роман Євгенович, селищний голова В. Бірок Мацелюх Роман Євгенович, директор Тернопільської обласної бібліотеки для молоді Гук Леся Степанівна

На захід  були запрошені голова селища  Великі Бірки Мацелюх Роман Євгенович, волонтер Павло Іванович Злонкевич та  учні 10-11 класів НВК «Великобірківська ЗОШ І-ІІІ ст.-гімназія ім.. С.Балея», жителі селища.

Жителі селища В. Бірки на заході у центральній біблотеці

Воїни розповіли про місію бійців Української армії, поділилися своїм баченням подій, які відбуваються на сході України, про справжні настрої жителів сходу, роль волонтерів. Відповіли на хвилюючі  запитання присутніх про героїзм і патріотизм наших співвітчизників, побажали всім миру та віри в перемогу українського народу.

  

Розповідь учасників АТО на Сході України молодшого сержанта Національної Гвардії Ситника Ігоря Анатолійовича та бійця спец. загону особливого призначення «Тернопіль» Летняка Юрія Богдановича

Також своїми спогадами й емоціями поділився Худзій Р. Є.: «Ми завжди були в меншості, без зброї, і без будь-якої підтримки влади, але  нас підтримували  прості люди – харчами, одягом,  добрим словом і ми не здавались…»

Учасник Революції Гідності боєць 15 сотні Худзій Роман Євгенович

Бібліографічний огляд літератури "Революція в оправі»:книги за мотивами Майдану» під час заходу  провела  директор  обласної бібліотеки для молоді Гук Л.С.

Бібліографічний огляд літератури проводить директор  обласної бібліотеки для молоді Гук Леся Степанівна

Присутні ознайомились із книжковою виставкою: «Від революції гідності до гідного життя»  на якій представлено книги, журнали, статті з газет, присвячені цим подіям.

За  сприянням Мацелюха Р.Є, було зібрано значну кількість  світлин, які несуть в собі важливі історичні відбитки на яких закарбовані  миті боротьби наших земляків,  учасників Майдану, АТО на сході України.

Обговорення світлин Революції Гідності та подій на Сході України 

На вшанування тих подій та людей, котрі стали на захист демократичних цінностей,  європейського вибору нашої країни,  прав і свобод людини і громадянина учням було продемонстровано відеоролик.

Перегляд відео-ролика «Лист до мами»

Працівники центральної бібліотеки  готувалися до цієї зустрічі і приготували невеликі подарунки, учні малювали малюнки,  виготовили обереги, написали листи  та передали їх військовим на передову.

Розповідає про роботу волонтерів із В. Бірок активний учасник цього руху Злонкевич Павло Іванович

Ця зустріч була теплою і душевною, але в очах присутніх залишився біль і жах від почутого і гордість за своїх земляків. Ця година  мужності назавжди залишиться у пам’яті учнів та стане справжнім уроком життя.

Прийшли привітати героїв учні 11 класу НВК «Великобірківська ЗОШ І-ІІІ ст. - гімназія ім. С. Балея»

Захід було організовано з метою вшанувати доленосні події річної давнини в Україні, а також отримання інформації з передової «із перших рук». Наш народ заплатив високу ціну за свій європейський вибір на Майдані і продовжує платити у війні на сході  України. Ми відвойовуємо власну розтоптану гідність, Богом нам дану і свідчимо про неї світові.

 

P.S. Бажаючих пропонуємо ознайомитися з новими книгами про Майдан: книгою телеведучого, журналіста ТВ Данила Яневського «Проект «Україна». Також ми представляємо вашій увазі книги Євромайдану: «94 дні. Євромайдан очима ТСН», «Люди Майдану. Хроніка», автор проекту О. Забужко «Літопис самовидців: Дев’ять місяців українського спротиву», «Небесна сотня», А. Мухарський «Майдан. (Р)еволюція духу», «Борітеся – поборете!» (поетика революції), «Євромайдан. Хроніка в новелах», В. Базів «Армагедон на Майдані» та іншими.

Віртуальна книжкова виставка знаходиться тут.

 

 

Директор ЦБС                                                                       О. Василюк

Переглядів: 1197 | Додав: tarrok | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 2
2 Настя  
1
Було дуже цікаво. Я й досі під враженням. Вважаю.що такі заходи потрібні для молоді, особливо в наш скрутний час. Сподобалася розповідь наших односельчан, які знаходяться на сході. Героям слава!!!

1 bagrijtatiana  
1
Змістовний та гарно оформлений захід. Сьогодні, як ніколи, важливі такі "години мужності". Події останніх місяців примусили кожного українця відчути свою відповідальність за Батьківщину, а також  зробити висновок — у будь-якій ситуації потрібно залишатися вірним своїй країні.

Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]