Субота, 2024-04-20, 1:09 AM
Вітаю Вас Гість | RSS
Увага акція!

Акція "Книги у пошуках читача"

Нові надходженняї

Статистика

Онлайн всього: 1
Гостей: 1
Користувачів: 0
Пошук
Календар
«  Вересень 2013  »
ПнВтСрЧтПтСбНд
      1
2345678
9101112131415
16171819202122
23242526272829
30
Друзі сайту
Адреси, телефони підприємств, організацій, квартирних телефонів Тернополя і Тернопільської області

тернопільська районна централізована бібліотечна система

Блог

Головна » 2013 » Вересень » 6 » Громадські слухання, які пройшли в с. Забойки
5:37 PM
Громадські слухання, які пройшли в с. Забойки

26 серпня в бібліотеці-філії с. Забойки відбулися громадські слухання «Бібліотека – центр нашої громади». Такі зібрання є своєрідним засіданням за круглим столом, яке передбачало  вивчення думки громади щодо якості обслуговування і надання послуг сільською бібліотекою, а також шляхи розвитку читальні на майбутнє.

У громадських слуханнях взяли участь місцевий священик о. Тарас Юречко, Почапинський сільський голова Марія Степанівна Палига, катехит греко-католицької церкви с. Забойки Людмила Юречко, працівники сільської ради, директор Будинку культури с. Забойки Степан Капчур та активні користувачі бібліотеки різних вікових груп. 

Плануючи і проводячи захід,  зав. бібліотекою  опиралась на твердження  про цінність книги, що є джерелом знань і всього нашого життя. Саме її величність книга вже з дитячих літ допомагає пізнати себе і зрозуміти світ, що нас оточує. Вона знайомить з історією народу, рідної землі, таємницями природи і життя. А основне – відграє велику роль у навчальному процесі. Допомагає у навчанні, народжує мрії і вчить, як їх здійснити. Тому, дуже важливою у культурно-освітньому житті  села є співпраця бібліотеки і школи, яка проявляється у проведенні спільних масових заходів, організації акцій « Чисте село» по прибиранню території і інше.

В процесі обговорення теми громадських слухань місцевий священик о. Тарас  наголосив про активну співпрацю бібліотеки з церквою. Зокрема в організації спільних екскурсійних поїздок  по визначних духовних місцях Галичини, проведенні святкування релігійних свят, пошуку духовної літератури для фонду бібліотеки.

О.Тарас  підкреслив  роль Біблії  у нашому житті. Адже Біблія – це книга книг, з якої ми слухаємо слово Боже , звідки можемо почерпнути відомості з історії життя людини…Тому Біблія найвидатніше і найбільш читане видання, яке слід любити і шанувати.

Сільський голова Марія Степанівна  висловила думку про необхідність матеріальної підтримки для життєдіяльності та оновлення книжкового фонду, про встановлення опалення у приміщенні і заміни вікон.

У процесі дискусії учасниками заходу надані пропозиції . Зокрема, оновити книжковий фонд книгозбірні літературою по шкільній програмі, періодикою для юнацтва, створити куточок висвітлення роботи Почапинської сільської ради та виконкому, організація консультацій з питань пенсійного  забезпечення та соціального захисту, вдосконалення книгоношення на дому, обслуговування людей похилого віку  та інвалідів, комп’ютеризація бібліотеки і доступ до Інтернет ресурсів, привернення уваги громадськості, місцевої влади, підприємців, що проживають на території села до проблем розвитку бібліотеки на селі .

            Підсумовуючи тему громадських слухан., що відбулись, хочеться сказати, що бібліотека на селі – це не архів, а живий організм, який тісно контактує з громадою, йде назустріч користувачам  інформації. І неправда, що книга не популярна в час новітніх технологій. Вона – незамінне джерело інформації. Тому найціннішим подарунком для бібліотеки стали 8 примірників книг художнього і духовного змісту, подаровані священиком і сільським головою при проведенні заходу.

 

Подарунок для бібліотеки - книги


Зав.  бібліотекою Телих О. М., сільський голова Палига М.С., місцевий священик о. Тарас Юречко 

Переглядів: 719 | Додав: tarrok | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]