Четвер, 2024-03-28, 11:01 PM
Вітаю Вас Гість | RSS
Увага акція!

Акція "Книги у пошуках читача"

Нові надходженняї

Статистика

Онлайн всього: 1
Гостей: 1
Користувачів: 0
Пошук
Календар
«  Вересень 2013  »
ПнВтСрЧтПтСбНд
      1
2345678
9101112131415
16171819202122
23242526272829
30
Друзі сайту
Адреси, телефони підприємств, організацій, квартирних телефонів Тернополя і Тернопільської області

тернопільська районна централізована бібліотечна система

Блог

Головна » 2013 » Вересень » 6 » Громадські слухання в с. Біла
5:24 PM
Громадські слухання в с. Біла

30 серпня в бібліотеці-філії  с. Біла відбулися громадські слухання «Бібліотека – центр нашої громади». На слуханні були присутні депутат районної Ради Мартинюк Ореста Романівна, депутат Білецької сільської Ради Малко Василь Євгенович, член виконкому Білецької сільської Ради Коробій Ганна Степанівна , працівники музею С.А. Крушельницької Зюбровська Н.Я., Федун М.О. Зюбровська Г. М., зав. клубом с. Біла Огірка Н.Я. та активні користувачі бібліотеки різних вікових груп.

Мета заходу – вивчення громадської думки і пропозицій мешканців щодо питань пошуку шляхів розвитку бібліотеки, як центру культурно – освітнього життя громади. Привернути увагу суспільства й влади до бібліотеки, виявити та обговорити проблемні питання функціонування бібліотеки, вивчити різні точки зору щодо сучасної бібліотеки, змінити імідж бібліотеки, зробити її більш привабливою для користувачів.


Депутат районної Ради Мартинюк О.Р. в своєму виступі сказала про тісну співпрацю бібліотеки – філії з школою, клубом, музеєм С.А. Крушельницької. Вона висловила надію, що бібліотека – філія буде компютеризована в найближчий час. Тільки запровадження нових бібліотечних послуг з використанням доступу до Інтернету  бібліотечний працівник стає необхідний своїм користувачам, а бібліотека необхідна своїм відвідувачам. Сучасно обладнана бібліотека, застосовуючи новітні технології, безкоштовний доступ до глобальної мережі , сприяє залученню нових користувачів, оперативному задоволенню їх потреб та покращенню іміджу бібліотеки серед місцевої громади.


Депутат сільської Ради Малко В.Є. сказав, що саме приміщення бібліотеки має привабливий вигляд: наявність квітів які створюють затишок, оформлення книжкових виставок на актуальні теми, уважне ставлення                    зав. бібліотекою до користувачів дають можливість користувачам  задовільнити  свої читацькі запити. Але саме приміщення вже затісне, так як село велике і хотілось би мати просторе приміщення з сучасним комп’ютерним обладнанням, так як бібліотека – філія є центром місцевої громади по поляризації книг.

Член виконавчого комітету сільської Ради Коробій Ганна Степанівна сказала, що потрібно і в подальшому продовжувати акцію  « Подаруй бібліотеці книгу», яка вже багато років впроваджена в бібліотеці, бо це хоч трохи дає можливість поповнити фонд бібліотеки. Коробій Г.С. висловила пропозицію проводити акцію «Бібліотека йде до Вас».

Болючим є питання комплектування фонду сільської бібліотеки новими виданнями, періодикою. Коли усунути цю проблему, то зав. бібліотекою – філією буде мати що пропонувати користувачам, а користувачі бібліотеки будуть мати за чим йти до бібліотеки .

Власні пропозиції щодо бібліотеки – філії висловили і активні читачі бібліотеки, які були присутні на громадських слуханнях: зокрема  - оновити дитячий книжковий фонд, залучаючи до співпраці місцевих підприємців.

Завідуюча бібліотекою – філією  Гураль Т.І.  сказала, що місія бібліотеки,  як орієнтиру у величезному масиві інформації, є надзвичайно важливою. Процитувала слова О. Забушко : « Той, хто дивиться телевізор, ніколи не буде керувати тим, хто читає книжки ». Ці слова підкреслюють цінність книги та читання. А слова Великого Каменяра є актуальні і сьогодні : « Книги – морська глибина ! Хто в них пірне аж до дна, той, хоч і труду мав досить, дивні перли виносить». 


Вона ознайомила присутніх з побажаннями та пропозиціями, вміщеними у скриньці ідей та пропозицій «Якою я хочу бачити сучасну бібліотеку»,  де бажаючі анонімно висловлювали свої думки щодо поліпшення роботи бібліотеки.


Пропозиції щодо покращення роботи закладу : комп’ютеризація бібліотеки з доступом до Інтернету, збільшення поступлення нової літератури, збільшити кількість періодики, більше приміщення з читальним залом, переоснащення інтер’єру новими сучасними меблями. Все це зробило б заклад більш сучасним, оскільки треба йти в ногу з часом.


Громадські слухання спонукали органи влади та мешканців села оцінити важливу роль та здобутки бібліотечного закладу, як центру місцевої громади.   

Переглядів: 725 | Додав: tarrok | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]