П`ятниця, 2024-04-19, 6:09 AM
Вітаю Вас Гість | RSS
Увага акція!

Акція "Книги у пошуках читача"

Нові надходженняї

Статистика

Онлайн всього: 1
Гостей: 1
Користувачів: 0
Пошук
Календар
«  Вересень 2013  »
ПнВтСрЧтПтСбНд
      1
2345678
9101112131415
16171819202122
23242526272829
30
Друзі сайту
Адреси, телефони підприємств, організацій, квартирних телефонів Тернополя і Тернопільської області

тернопільська районна централізована бібліотечна система

Блог

Головна » 2013 » Вересень » 4 » Громадські слухання в с. Чернелів-Руський
5:33 PM
Громадські слухання в с. Чернелів-Руський

    У бібліотеках Чернелево-Руської сільської ради було проведено громадські слухання  «Бібліотека – центр нашої громади »участь у якому взяли завідувачі бібліотеками сіл Жовтневе і Чернелів-Руський,  представники місцевої влади, школи, фельдшерсько-акушерського пункту, жителі сіл.

    Із вступним словом звернулася завідувачка бібліотекою-філією с. Жовтневе Думальська І.С. Вона поінформувала, що бібліотека на селі є найбільш доступним культурним закладом для місцевої громади і виконує чимало місій. Це своєрідний довідковий, інформаційний та освітній центри та місце реабілітації соціально незахищених верств суспільства. Сільська бібліотека обслуговує 360  користувачів, серед яких знаходяться різні вікові категорії, бібліотечний фонд якої складає 5133 примірники.

        Кожен, хто переступає поріг книгозбірні, поринає у чарівний світ книг.

       Враховуючи інтерес відвідувачів до подій минулого, бібліотекою ведеться копітка пошукова робота, основою якої є вивчення історії села, історії бібліотеки, збирання легенд, переказів старожилів. В результаті цієї роботи зібрані унікальні матеріали з історичного минулого та сьогодення лемківського села, його звичаї, традиції, які вміщені в альбомах « Історія села Жовтневе », « Історія бібліотеки села Жовтневе ».

       Бібліотека активно залучає до народної творчості читачів – дітей. Їх безпосередня участь у національних святах виховує любов до рідного краю, до землі своїх предків, до рідної мови, України.

      Про роль і значення бібліотеки в житті кожної людини можна говорити багато, та хочеться наголосити, що бібліотечні працівники як фахівці, ініціатори цікавих починань роблять відчутний внесок у формування та розвиток кращих морально – етичних людських якостей своїх користувачів. Бібліотека організовує свою роботу, виходячи із соціальних та життєвих потреб користувачів. Цьому сприяє тісна співпраця з сільським головою Дручком М. І. , виконавчим комітетом сільської ради, депутатським корпусом, школою, церквою.

  Бухгалтер сільської ради Старко Наталя Євгенівна повідомила учасників обговорення про те, що книгозбірня виступає посередником між місцевою владою та жителями села, а завідуюча бібліотекою систематично інформує працівників сільської ради та жителів села про нові надходження літератури, в бібліотеці оформлена книжкова поличка «Увага !!! Нові книги !!!».

      На обговоренні виступив бібліотекар с. Чернелів-Руський Стрончик П.М., який довів до відома присутніх, що зосередившись на основних, найважливіших інформаційних потребах громади, бібліотека визначила одним із пріоритетних напрямів своєї роботи надання інформаційно-консультативної  допомоги громадянам села, особливо людям похилого віку, безробітним, малозабезпеченим, людям з особливими потребами. Сьогодні бібліотека стала центром духовного спілкування, серцем усієї місцевої громади, яка є єдиним місцем, де кожен мешканець може реалізувати своє конституційне право на вільний розвиток особистості.

     Місцева влада дбає про покращення умов праці закладів культури. Клуб і бібліотека с. Чернелів-Руський переведені в новозбудоване приміщення.

     В ході обговорення було надано слово пенсіонерці Барні Г.А. , яка була надзвичайно вражена тим, що у бібліотеці її завжди розуміють, дають добру пораду, допомагають у виборі літератури.

      Завідуюча ФАП Сисак Н.П. зауважила, що у книгозбірні завжди багатолюдно, читачі мають можливість ознайомитись з новими виданнями, відвідати цікаві заходи, взяти участь у дискусіях, а також побажала, щоб у бібліотеку надходило побільше літератури медичної тематики.

     Секретар сільської ради Кузьмяк П.І. вважає, що бібліотека на селі виступає своєрідним ініціатором та організатором спілкування земляків, сприяє підвищенню їхньої духовної культури, стимулює інтерес і любов жителів села до читання, розвиває естетичні смаки. Збирання, збереження і популяризація матеріалів краєзнавчої тематики «Наші славні земляки», «Традиції нашого краю» роблять бібліотеку потрібною для місцевої громади, формують позитивний імідж бібліотеки. Адже бібліотека – це своєрідний дозвіллєвий центр, це і можливість поспілкуватися у вільний час і задовольнити свої інтереси та уподобання, і зустрітися з улюбленими героями книг, і водночас побувати на цікавому заході. Тому в бібліотеці завжди людно: без бібліотеки і бібліотекаря не проводиться в селі жодного заходу.

     За результатами громадських слухань було вирішено:

-  закупити газовий конвектор для опалення бібліотеки с. Жовтневе в зимовий період;

-  залучати спонсорів для поповнення бібліотек літературою та періодичними виданнями.

 

Учасники громадських слухання « Бібліотека – центр нашої громади » в бібліотеці – філії с. Жовтневе.

Переглядів: 632 | Додав: tarrok | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]