П`ятниця, 2024-04-19, 11:52 PM
Вітаю Вас Гість | RSS
Увага акція!

Акція "Книги у пошуках читача"

Нові надходженняї

Статистика

Онлайн всього: 1
Гостей: 1
Користувачів: 0
Пошук
Календар
«  Вересень 2013  »
ПнВтСрЧтПтСбНд
      1
2345678
9101112131415
16171819202122
23242526272829
30
Друзі сайту
Адреси, телефони підприємств, організацій, квартирних телефонів Тернополя і Тернопільської області

тернопільська районна централізована бібліотечна система

Блог

Головна » 2013 » Вересень » 4 » Громадські слухання в с. Грабовець
6:04 PM
Громадські слухання в с. Грабовець

У серпні місяці 2013 року в бібліотеках-філіях с. Грабовець  (завідуюча бібліотекою Ходань Марія Петрівна) та с. Білоскірка (завідуюча бібліотекою Зубик Богдана Володимирівна) велась активна підготовка до громадських слухань на тему: «Бібліотека – центр нашої громади.» В бібліотеках були оформлені виставки і полички:

"Бібліотека і влада,

"Через бібліотеки – до знань,

"Читати можна скрізь

 

В бібліотеках були створені скриньки ідей та пропозицій на тему: «Якою б ви хотіли бачити бібліотеку?»

Громадські слухання вирішено було провести 27 серпня в бібліотеці-філії села Грабовець у формі круглого стола.

 

      У зустрічі взяли участь Грабовецький сільський голова Карашівський Ярослав Миколайович, депутат Грабовецької сільської ради Салабай Ірина Тарасівна, заступник директора по виховній роботі Грабовецької ЗОШ III ст. Мричко Галина Ярославівна та користувачі різних вікових груп цих бібліотек.

Організовуючи такий захід, працівники бібліотек поставили за мету вивчення громадської думки і пропозицій мешканців сіл щодо питань, якими вони хочуть бачити бібліотеки, чи потрібні бібліотеки в селі, а також пошук шляхів розвитку бібліотеки як центру культурно-освітнього життя громади

Бібліотека на селі це чи не єдине місце,де кожен житель може реалізувати своє конституційне право на вільний доступ до найрізноманітнішої інформації. Фонд бібліотеки розкритий через книжкові виставки і полиці. Сучасне життя вносить багато змін у роботу бібліотеки.

Завідуючі бібліотеками розповіли присутнім про роботу бібліотеки і попросили допомоги у місцевої влади у вирішенні питання опалення приміщень, а також попросили висловити свої пропозиції і побажання щодо роботи книгозбірень.

Сільський голова Карашівський Ярослав Миколайович, привітавши учасників слухання, відзначив, що місія бібліотек як орієнтирів у величезному масиві інформації є надзвичайно важливою. Він процитував слова О. Забужко: «Той, хто дивиться

телевізор, ніколи не буде керувати тим, хто читає книжки», в такий спосіб підкреслив цінність читання. Для такого села, як наше, без бібліотеки, яка зберігає і популяризує духовні скарби нашого народу, світової культури, ніяк не обійтися. Ярослав Миколайович сказав, що Грабовецька сільська рада постарається допомогти книгозбірням у вирішенні питань про опалення приміщень.

Заступник директора по виховній роботі Грабовецької ЗОШ I- II ст. Мричко Галина Ярославівна сказала, що не можна нищити те, що створили наші діди. Скептики кажуть що епоха книг минула, але це не так. Адже бібліотека – це живий організм, а не архів, який тісно контактує з громадою, йде на зустріч людині. І тому слова Великого Каменяра є актуальні і сьогодні: «Книги – морська глибина! Хто в них пірне аж до дна, той, хоч і труду мав досить, дивнії перли виносить.»

Тож нам треба зберегти і підтримати у селі бібліотеку, відстоювати її інтереси.

Користувач бібліотеки Жовнір Володимир Михайлович подарував бібліотеці 5 книг з власної бібліотеки.     

 

Учасники засідання висловили пропозиції щодо роботи бібліотек, зокрема:

-   продовжити роботу акції "Подаруй бібліотеці книгу”;

-   провести акцію "Бібліотека йде до вас”;

-   поповнити бібліотечні фонди;

-   залучаючи до співпраці місцевих підприємців;

-   тісно співпрацювати зі школою, клубом, церквою;

-   активно впроваджувати нові форми роботи з користувачами бібліотеки.

Актуальною пропозицією було визнано комп’ютеризацію бібліотек.

Учасники засідання за круглим столом визначили, що бібліотеки є єдиними закладами культури, які безкоштовно забезпечують вільний доступ громади до інформації, але водночас потребують вирішення питань поліпшення матеріально-технічної бази, а також створення належних умов в бібліотеці. Громадські слухання визначили, що тільки бібліотека обладнана новітніми технологіями та багатим книжковим фондом потрібна сучасному користувачеві.

Переглядів: 1380 | Додав: tarrok | Рейтинг: 5.0/1
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]