П`ятниця, 2024-03-29, 6:35 PM
Вітаю Вас Гість | RSS
Увага акція!

Акція "Книги у пошуках читача"

Нові надходженняї

Статистика

Онлайн всього: 1
Гостей: 1
Користувачів: 0
Пошук
Календар
«  Листопад 2016  »
ПнВтСрЧтПтСбНд
 123456
78910111213
14151617181920
21222324252627
282930
Друзі сайту
Адреси, телефони підприємств, організацій, квартирних телефонів Тернополя і Тернопільської області

тернопільська районна централізована бібліотечна система

Блог

Головна » 2016 » Листопад » 10 » Ми прагнемо бути кращими
6:27 PM
Ми прагнемо бути кращими

      Сьогодення ставить нові вимоги до бібліотечної роботи і до кожного фахівця. Бібліотекарі нашого району, зазвичай, є творчими особистостями, новаторами ідей, постійно підвищують свою професійну майстерність.

      Користувачам бібліотек не вистачає сучасної літератури, назв періодичних видань,  а у деяких  молодих людей,  бібліотеки асоціюються з чимось застарілим. Немає різниці, у якому форматі читати. Головне, щоб люди це взагалі робили. Коли немає друкованої книжки потрібно шукати якусь альтернативу – електронні книжки, зустрічі з письменниками, літературні обговорення. Нарешті – якісь зустрічі, де люди, навіть не маючи книжок, можуть просто збиратися за інтересами і щось обговорювати.

     Та є бібліотеки, де їхні працівники Тіцька І.Я.(В.Лука), Губерна В.В. (Плотича), Телех О.М.(Забойки), Беркета О.В.(Івачів Долішній),    Золотник У.М. (Ступки), Корнило Н.М.(Лучка)  дійсно захоплені своєю справою й перетворюють власні заклади на осередки культури та спілкування.

     Проблема ще у тому, що  ми  робимо, але не вміємо рекламувати свої послуги. Бібліотекам треба наразі використовувати все, у тому числі і соцмережі. Бібліотекарі Дудас Г.Б.(Мишковичі), Галайко М.В.(В. Березовиця), Кураш О.Б. (Настасів), Шуба Г.Й.(Острів), Бандак О.Р.(Буцнів), Кохан Л.І. (Підгороднє)  мають можливість  це зробити, використовуючи інтернет.

     Виявивши професійні та організаційні здібності,  завжди щедро діляться накопиченим досвідом, своєю мудрістю Нацюк О.П.(Довжанка), Дідух Н.Т.(Ігровиця), Середа Н.С.(Чистилів), Колоденна М.М.(Серединки), Дубова Л.Я., Семенина Л.А. (В.Глибочок),Німець Т.М.(В. Березовиця), Стрончик П.М.(Ч.Руський)  з молодими колегами.

     Бібліотека завжди була для людей, яким чогось не вистачає в житті. Хто йде  в інтернет - центр в бібліотеці? Той, в кого немає вдома комп’ютера. Хто йде за книжкою? Той, хто не може її купити. Пенсіонери – це наша аудиторія. Діти – це наша аудиторія. Це та аудиторія, з якою нам і легко, і складно працювати, але бібліотека для них є якоюсь віддушиною, де вони можуть реалізувати себе, знайти підтвердження власним думкам у книжках, просто поспілкуватися з бібліотекарем, а особливо  на селі.

 

Директор ТР ЦБС     О.Василюк

Переглядів: 399 | Додав: tarrok | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]