П`ятниця, 2024-03-29, 1:49 PM
Вітаю Вас Гість | RSS
Увага акція!

Акція "Книги у пошуках читача"

Нові надходженняї

Статистика

Онлайн всього: 1
Гостей: 1
Користувачів: 0
Пошук
Календар
«  Лютий 2013  »
ПнВтСрЧтПтСбНд
    123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728
Друзі сайту
Адреси, телефони підприємств, організацій, квартирних телефонів Тернополя і Тернопільської області

тернопільська районна централізована бібліотечна система

Блог

Головна » 2013 » Лютий » 13 » Відкриття Інтернет-центрів у Тернопільському районі
3:23 PM
Відкриття Інтернет-центрів у Тернопільському районі

6 та 11 лютого 2013 р. у центральній бібліотеці ЦБС Тернопільського району, яка знаходиться в смт. В. Бірки, а також у бібліотеці-філії с. Шляхтинці, бібліотеці-філії с. Настасів, бібліотеці-філії с. Мишковичі, бібліотеці-філії смт. Велика Березовиця відбулися урочисті церемонії з нагоди відкриття пунктів публічного доступу до мережі Інтернет та початку надання нових послуг. Ця урочиста подія стала стартовим початком нової сторінки в житті бібліотек Тернопільського району і місцевих громад.


Бібліотеки отримали комплекти комп’ютерного обладнання і підключилися до всесвітньої мережі Інтернет в результаті перемоги у конкурсі програми «Бібліоміст». Вони приєдналися до понад тисячі сучасних бібліотек, які вже надають послуги і реалізовують проекти розвитку місцевих громад на основі інформаційних технологій. Відтепер мешканці цих населених пунктів Тернопільського району зможуть безкоштовно пройти курси комп’ютерної грамотності, надсилати і отримувати електронну пошту, спілкуватися у програмі «Skype», користуватися веб-ресурсами для пошуку роботи, покупки товарів, організації відпочинку, мати доступ до інформації органів влади і соціальних служб тощо. У ході урочистостей було продемонстровано на практиці, як телефонувати рідним та близьким за допомогою «Skype», в інші міста та за кордон, надсилати повідомлення електронною поштою, отримувати фахові консультації лікарів та здійснювати пошук інформації в мережі.


Під час заходів були присутні голова Тернопільської РДА Щепановський В.В., заступник голови Тернопільської РДА Саржевська Н.А., керуючий справами Тернопільської районної ради Ящик Б.Г., регіональний представник програми «Бібліоміст» Ростоцька М.Є., координатор по роботі з партнерами програми «Бібліоміст» Наталія Новакова, директор Тернопільської обласної універсальної наукової бібліотеки Вітенко В.І., заступник директора Тернопільської обласної універсальної наукової бібліотеки Ліскова О.Г., директор Тернопільської обласної бібліотеки для молоді Гук Л.С., директор Тернопільської обласної бібліотеки для дітей Новіцька Н.С., начальник відділу культури і туризму Тернопільської РДА Галайко А.В., селищні голови смт. В. Бірки, смт. В. Березовиця та голови сільських рад, де відкрито Інтернет-центри.


На фото – Директор ЦБС О. Василюк, провідний методист ЦБ Л. Бик, головний бухгалтер відділу культури та туризму Тернопільської РДА Л. Корчинська та працівники центральної бібліотеки.

Директор ЦБС Тернопільського району Ольга Василюк подякувала Матею Новаку та всім, хто взяв участь у відкритті Інтернет-центрів, а також за підтримку та розуміння. 


На фото -  начальник відділу культури і туризму Тернопільської РДА Галайко А.В.

«Ми маємо великі сподівання, що наш проект принесе користь багатьом людям, що він стане основою для втілення в життя нових цікавих, креативних ідей».

Переглядів: 1044 | Додав: tarrok | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 1
1 Віра  
1
Дуже рада і вдячна за те, що можу безплатно користуватись Інтернетом. Успіхів Вам у нових проектах.

Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]