Четвер, 2024-04-25, 9:00 PM
Вітаю Вас Гість | RSS
Увага акція!

Акція "Книги у пошуках читача"

Нові надходженняї

Статистика

Онлайн всього: 1
Гостей: 1
Користувачів: 0
Пошук
Календар
«  Листопад 2013  »
ПнВтСрЧтПтСбНд
    123
45678910
11121314151617
18192021222324
252627282930
Друзі сайту
Адреси, телефони підприємств, організацій, квартирних телефонів Тернополя і Тернопільської області

тернопільська районна централізована бібліотечна система

Блог

Головна » 2013 » Листопад » 28 » Заходи бібліотек Тернопільської ЦБС з 25 листопада по 1 грудня
2:26 PM
Заходи бібліотек Тернопільської ЦБС з 25 листопада по 1 грудня

Виставка-персоналія «Квітка-Основяненко – великий пересмішник, великий драматург, великий прозаїк» (до 235-річчя від дня народження)  – бібліотеки-філії.

Виставка одного автора «Талановитий прозаїк української літератури – Квітка-Основяненко» (до 235-річчя від дня народження Квітки-Основяненка)  – бібліотеки-філії.

Книжкова виставка «Корифей українського слова» (до 235-річчя від дня народження Квітки-Основяненка) – ЦБ, бібліотеки-філії.

Краєзнавча книжкова виставка «Майстриня слова» (до 150-річчя від дня народження О. Кобилянької) – ЦБ.

Книжкова виставка «Фундатор українського письменництва» (до 175-річчя від дня народження І. Нечуя-Левицького) ­– бібліотеки-філії.

Тематичні виставки «Не допустити лиха у своєму житті»,

«СНІД – глобальна проблема ХХІ ст.» (до Всесвітнього дня боротьби зі СНІДом) – бібліотеки-філії.

 

25 листопада

Віче-реквієм «Лиш память спомин береже» - ЦБ.

Skype-реквієм «Запалимо разом свічку памяті» - ЦБ, бібліотеки-філії смт. В. Березовиця, с. Настасів, с. Мишковичі, с. Шляхтинці.

Трагічну подію в історії України на основі спогадів очевидців, уривків документів, мовою драматичної  поезії та під мелодію пісні відтворили в стінах бібліотеки: завідувачка відділом обслуговування центральної бібліотеки О.М. Лісовська, бібліотекар центральної бібліотеки Л.В. Гнатишин, учні 10 класу НВК «Великобірківської ЗОШ I-III ст.-гімназії ім. Степана Балея» /Соломія Джуджук, Ірина Сидяга, Ольга Дремух, Вероніка Мацелюх, Катерина Томків, Діана Крицак, Лілія Юрчак/.

На віче-реквіємі були присутні вчитель історії Чикало Н.Є., користувачі бібліотеки.

В рамках заходу проведена акція: Skype –реквієм «Запалимо разом свічку пам’яті» під час якої у центральній   бібліотеці та бібліотеках-філіях с. Мишковичі, с. Настасів, с. Шляхтинці, смт. В. Березовиця, за допомогою Skype-зв’язку були запалені свічки, під звуки метронома і хвилина мовчання об’єднала багатьох людей нашого району по вшануванні пам’яті жертв голодомору.

 

 

На звязку під час Skype-реквієму бібліотека-філія смт. В. Березовиця

 

Присутні  ознайомилися  з літературою та електронними носіями про голодомор, наявними у фонді центральної бібліотеки. Учасникам віче-реквієму та користувачам бібліотеки було запропоновано  перегляд  книжкової виставки-пам’яті «І свічка плакала в скорботі». Скорботні заходи, приурочені  Дню пам’яті жертв голодомору продовжують відбуватися у бібліотеках Тернопільського району.

 

 

Виховна година «Наша мова солов’їна” – бібліотека-філія с. Курники

Показати читачам красу і багатство рідної мови з допомогою народної творчості, творів письменників і поетів. Викликати бажання вивчати рідну мову, милуватися її красою, виховувати любов до рідного слова, до рідної землі, до свого народу, така мета заходу, присвяченого Дню української писемності і мови.

Виховна година пройшла у формі гри-змагання. В кінці заходу було нагороджено всіх учасників та відзначено кращих знавців української мови.

 

26 листопада

Інформаційна година «Хто володіє інформацією, той володіє світом» (до Всесвітнього дня інформації) – ЦБ.

Літературна година «Квітка-Основяненко – перший прозаїк нової української прози» – бібліотеки-філії.

Година памяті «Калиновий гай скорботи» - районна бібліотека для дітей.

Учнів 4-их класів було ознайомлено з трагедією, яка сталася в 1932-1933 рр. на Україні і було запропоновано намалювати калинову гілочку, де на кожному листку калини потрібно було написати імя та прізвище померлого родича під час голодомору.

 

29 листопада

Виставка портрет «Григорій Квітка-Основяненко – перший прозаїк нової української літератури» (до 235-річчя від дня народження Г. Квітки-Основяненка) – ЦБ.

Переглядів: 1376 | Додав: tarrok | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]