П`ятниця, 2024-04-19, 4:52 AM
Вітаю Вас Гість | RSS
Увага акція!

Акція "Книги у пошуках читача"

Нові надходженняї

Статистика

Онлайн всього: 1
Гостей: 1
Користувачів: 0
Пошук
Календар
«  Жовтень 2014  »
ПнВтСрЧтПтСбНд
  12345
6789101112
13141516171819
20212223242526
2728293031
Друзі сайту
Адреси, телефони підприємств, організацій, квартирних телефонів Тернополя і Тернопільської області

тернопільська районна централізована бібліотечна система

Блог

Головна » 2014 » Жовтень » 24 » Заходи проведені Тернопільською ЦБС з 25 по 31 серпня
1:51 PM
Заходи проведені Тернопільською ЦБС з 25 по 31 серпня

Методично-бібліографічні поради «З погляду вічності» (до 90-річчя від дня народження П. Загребельного) – ЦБ.

Книжкова виставка «Чудесне Успення Пресвятої Богородиці» - ЦБ, , бібліотеки-філії сіл М. Ходачків, Красівка, Смиківці, Мар’янівка.

Віртуальна книжкова виставка «Класик української літератури – наш сучасник» (до 90-річчя з дня народження П. Загребельного) – ЦБ, бібліотеки-філії сіл Шляхтинці, Мишковичі, Настасів, Березовиця, Острів, Буцнів, Підгороднє.

24 серпня

Літературно-музична композиція «Моя Україна воскресла» (До Дня Незалежності України)

23 річницю незалежності Україна зустрічала в час надскладних випробувань. Уже вкотре українцям доводиться відстоювати свою державу зі зброєю в руках, платити за неї життям своїх героїв. У зв’язку з напруженою ситуацією в країні цього року відзначення Дня Незалежності пройшло скромніше, аніж зазвичай.

Так у Великобірківському будинку культури відбулася літературно-музична композиція до Дня Незалежності . Долучилася до проведення свята і районна бібліотека для дітей. Методист по роботі з дітьми спільно з музичним керівником дошкільного навчального закладу Брезою Л.Б. і  вихователем старшої групи Партикою О.Р. підібрала матеріал і підготувала до виступу вихованку старшої групи Мазур О. Дівчинка, яка була наймолодшою учасницею свята продекламувала вірш Наталі Рибальської «Добрий день, матусю Україно!»

Багато українських пісень звучали із уст старшокласників М. Николин «Мальви», Ю. Мацелюх «Ми, українці», «Мова єднання», А. Гончар «Перлина Україна», жіночого ансамблю «Галичанки», «Боже, Україну збережи», «Молитва за Україну». Літературно-музичний  вечір, присвячений Дню Незалежності завершив Великобірківський народний хор піснею «Українці, будьмо разом!»

Україна – наша земля, наша держава, і господарями у ній є ми. У єдності ми переможемо і передамо в руки прийдешніх поколінь горду, вільну і багату Україну!

 

28 серпня

Година духовності «Заступниця і Покровителька Пресвята Богоматір» - ЦБ.

 

19 серпня

Фестиваль «Майдан  гідності – історичний момент преображення України»

19 серпня у селі Серединки відбувся фестиваль Любові на Спаса. Цього року це 16 святкування. Тему фестивалю обирають щорічно нову, парох о. Петро Глібчук запропонував цього року провести свято під таким наголосом: «Майдан гідності – історичний момент переображення України».

У програмі фестиваля: Вечірня, презентація виставки квітів,  сценки, розповіді, пісні, частування паляницею з маком і медом, яблуками, молоком та ватра з розважальними іграми для молоді.

У святі прийняли участь 300- 350 людей, серед них 150 гостей. У своїй духовній проповіді о. Володимир Патриця розкрив тему свята «Майдан  гідності – історичний момент преображення України» і  зробив поєднання між святом Преображенням Господнім та преображенням українців через Майдан. Учасниками дійства також  виступили: Українська Молодь Христові с. Серединки та Марійська дружина, Християнська молодіжна спільнота «Знамення» м. Тернопіль, Молодь Христові с. Буцнів, Марійська дружина с. Настасів з парохом о. Романом, Українська Молодь Христові с. В. Березовиця з парохом о. Василем Броною, родинно-християнська спільнота Богаків с. Острів з о. Мирославом, молодіжний хор селища «Кемпінг» церкви св. Володимира.

Фестиваль пройшов на високому рівні патріотизму, віри і організованості. Спасибі всім учасникам і організаторам.

Слава Україні!

 

                  

24 серпня         

У неділю 24 серпня в клубі с. Курники було проведено тематичний вечір присвячений 23 річниці Незалежності України під назвою «Ми єдина Україна». На початку відбувся молебень до Матері Божої за мир і спокій на Україні. В програмі звучали пісні на честь героїв які загинули на Майдані і в зоні АТО, хвилиною мовчання вшанували їх пам'ять. Члени клубу «Незабудка», який діє при сільській бібліотеці спільно з усіма учасниками  співали і розказували вірші про Україну. На вечорі були присутні місцевий парох,  сільський голова і депутати селищної ради.

 

 

24 серпня

Урочистий вечір «Україна – свята і єдина» -  Драганівка.

Переглядів: 447 | Додав: tarrok | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]