Четвер, 2024-04-25, 11:16 PM
Вітаю Вас Гість | RSS
Увага акція!

Акція "Книги у пошуках читача"

Нові надходженняї

Статистика

Онлайн всього: 1
Гостей: 1
Користувачів: 0
Пошук
Календар
«  Липень 2014  »
ПнВтСрЧтПтСбНд
 123456
78910111213
14151617181920
21222324252627
28293031
Друзі сайту
Адреси, телефони підприємств, організацій, квартирних телефонів Тернополя і Тернопільської області

тернопільська районна централізована бібліотечна система

Блог

Головна » 2014 » Липень » 29 » Заходи проведені Тернопільською ЦБС з 7 по 13 липня
12:38 PM
Заходи проведені Тернопільською ЦБС з 7 по 13 липня

 7 липня

Флеш-моб «Мандрівка країнами Європи» (в рамках Тижня іноземних мов) – ЦБ.

Виставка словників іноземних мов «Словниковий світ».

8 липня

Майстер-клас «Як користуватися словником в Інтернеті та у читальному залі».

9 липня

Брейн-ринг «Кращий знавець іноземної мови».

10 липня

Вікторина «Англійське чаювання».

11 липня

Урок-бесіда «Французький шарм».

Всеукраїнська  акція «Намалюй солдату мир!» - бібліотека-філія с. Підгороднє. Користувачі бібліотеки-філії с. Підгороднього вирішили приєднатися до Всеукраїнської акції "Намалюй солдату мир!". Зібравшись за одним столом, діти малювали героїв своїх улюблених книжок, писали щирі слова нашим солдатам-учасникам АТО у східних регіонах України. Школярі зображували сонце і небо, квіти та сади, казкових та літературних героїв, які змогли б підняти моральний та патріотичний дух наших воїнів. Юні читачі також вирішили вкласти у конверти разом із малюнками образочки Матері Божої з підписами "справжньому захиснику Вітчизни".

Бібліотечні  уроки «Знайомство з бібліотекою», «Як поводитися з книгою» провела завідувачка бібліотекою-філією с. Стегниківці з учнями 1 - 2 класу. Під час літніх канікул, згідно плану роботи бібліотеки на допомогу шкільній програмі вчителі разом з учнями цікавилися розстановкою книг на полицях, правилами поведінки з книжкою та з літературою для позакласного читання. Діти із задоволенням взяли книжки для читання під час літніх канікул.

7 липня

 В бібліотеці села Скоморохи проведена народознавча година «Одного разу на Івана Купала». Мета заходу: виховання пошани і поваги до народних звичаїв та традицій українців і їх збереження. В заході брала участь молодь с. Скоморохи.

Накопичуючи набуте протягом багатьох тисячоліть українці дбайливо зберігають все, що називається пам’яттю народною. Це традиції, звичаї, обряди. Одним із улюблених  і найдавніших серед молоді є свято Івана Купала. Година народознавства пройшла у цікавих розповідях молоді, про те, як вони святкують це свято. Хлопці розповіли, що місце для розпалювання вогнища вибирають на околиці села в лісі біля річки. Цікавим моментом для них є стрибання через вогонь. А для дівчат купальська ніч вважалася чарівною, тому дівчата в цей час ворожили на свою долю, за допомогою вінків, які потім пускали у воду. Після без сонної купальської ночі зустрічали схід сонця, яке ніби танцює, і вмивалися купальською росою. А от квітку папороті іти шукати ніхто не наважився.

Завідуюча бібліотекою зробила  огляд літератури за темою «Свята та традиції українського народу». Розповіла, що в основі купальських обрядів лежить культ вогню, води і рослин. Купальські вогні – це відгомін культу сонця, купальська вода – це символ цілющої сили, папороть – символ щасливої долі, а чудодійна роса забезпечувала красу і кохання.

Переглядів: 504 | Додав: tarrok | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]