Субота, 2024-04-20, 8:44 AM
Вітаю Вас Гість | RSS
Увага акція!

Акція "Книги у пошуках читача"

Нові надходженняї

Статистика

Онлайн всього: 1
Гостей: 1
Користувачів: 0
Пошук
Календар
«  Квітень 2015  »
ПнВтСрЧтПтСбНд
  12345
6789101112
13141516171819
20212223242526
27282930
Друзі сайту
Адреси, телефони підприємств, організацій, квартирних телефонів Тернополя і Тернопільської області

тернопільська районна централізована бібліотечна система

Блог

Головна » 2015 » Квітень » 2 » Зоря української поезії
9:42 AM
Зоря української поезії

Леся Українка…Це ім’я запам’ятовується одразу, в ньому зворушливо поєдналися милозвучне і тихе, як шепіт листя, ім’я її дитинства - Леся і слово найвищої честі та обов’язку патріота – Українка.

Отак і художнє слово письменниці – то гармонія глибокої ніжності й крицевої непохитності. Її поезія – чарівна квітка, але та квітка – огниста, пронизана «прудкими іскрами» й «летючими зірками».

На літературних посиденьках «Над Україною зірками світитимуть її слова» проведених бібліотекарем Баран Х.Й. та зав. бібліотекарем с.Забойки Телих О.М. у бібліотеці с.Почапинці, учасники і запрошені могли більш повно ознайомитися із творчістю Лесі Українки, обговорити життя поетеси, як легендарного подвигу мужньої і мудрої людини, ніжної і нескореної жінки.

Учасники заходу Яцечко Стааніслав та Струк Лілія допомогли усім присутнім помандрувати шляхами життя і творчості поетеси, яка весь вік боролася з важкою хворобою. А читці Телих Лілія, Кріль Вікторія, Кріль Софія та Бабій Наталія ніжно і зворушливо продекламували поезії Лесі: «Contra spem spero», «Давня весна», уривок з драми «Лісова пісня» - монолог Мавки.

Під час заходу проведено також бібліографігний огляд літератури «Я маю в серці те, що не вмирає», з допомогою якого усі присутні ще раз насолодилися мелодійним стилем написання Лесі, відчули весь смак класичної української поезії, а також переконалися, що творчість Лесі Українки – нове слово не тільки в українській, але й в світовій літературі.

На завершення літературних посиденьок учасники і запрошені виконали гімн України, адже творчість Лесі Українки нерозривно пов’язана із сьогоднішньою боротьбою українського народу за свою свободу і незалежність. Вона закликає:

Нащо даремнії скорботи?

Назад нема нам вороття!

Беремось краще до роботи,

Змагаємось за нове життя!

Бібліотекар бібліотеки-філії с.Почапинці Баран Х.Й.

та зав.біблітекою-філією с.Забойки Телих О.М.

Переглядів: 592 | Додав: tarrok | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]