Четвер, 2024-04-25, 12:25 PM
Вітаю Вас Гість | RSS
Увага акція!

Акція "Книги у пошуках читача"

Нові надходженняї

Статистика

Онлайн всього: 1
Гостей: 1
Користувачів: 0
Пошук
Календар
«  Квітень 2013  »
ПнВтСрЧтПтСбНд
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930
Друзі сайту
Адреси, телефони підприємств, організацій, квартирних телефонів Тернополя і Тернопільської області

тернопільська районна централізована бібліотечна система

Блог

Головна » 2013 » Квітень » 26 » Читацька конференція за книгою Федора Моргуна «Сталінсько-гітлерівський геноцид українського народу»
5:20 PM
Читацька конференція за книгою Федора Моргуна «Сталінсько-гітлерівський геноцид українського народу»

25.04.2013 року у центральній бібліотеці Тернопільського району відбулася читацька конференція за книгою Федора Моргуна «Сталінсько-гітлерівський геноцид українського народу» на тему «Факти і наслідки».

До відкритої дискусії були запрошені педагоги, історики, студенти, старшокласники, користувачі бібліотеки, люди, небайдужі до нашої історії. Читацьку конференцію відкрила завідуюча відділом обслуговування ЦБ Лісовська О.М. У відвертому обговоренні книги учасники висловили власні погляди на гострі та «закриті» багато років історичні події. Український політик Миколенко Михайло Архипович зауважив, що книга заслуговує уваги, розрахована на найширшу читацьку аудиторію. Автор пише із захоплюючими сюжетами, переконливо доводить і показує, що головна спроба геноциду українського народу – Друга світова війна. Натхненниками й організаторами її виступили А. Гітлер і Й. Сталін.

Вчитель Снігур А.Є. розповів про життєвий шлях автора. Проаналізував його попередні книги, зауважив, що книга художньо-публіцистична, написана у доступні формі, заслуговує на вивчення у позакласному вивченні учнів. Селищний голова Мацелюх Роман Євгенович зачитав уривки із книги, які характеризують любов автора до України. Він зауважив, що злодійські накази Гітлера і Сталіна готувалися в одному і тому ж штабі. І мета в них була одна – знищити народ України.


Громадський діяч, голова районного відділення Всеукраїнського об’єднання ветеранів Сидяга Р.Т. дав об’єктивну характеристику книзі. Він закликав сучасників вдуматися в поведінку і дії «душогубів» нашого народу і сказав, що рано чи пізно торжествує правда, і сьогодні мільйони жертв вказують на вбивцю Сталіна і його поплічників.

Літератор Квасновський В.П. продовжив розмову про події і факти, які описані в книзі Ф. Моргуна, цікаво розповів про свої нові видання, закликав молодь не бути байдужими до долі України, до рідної мови, тому, що байдужість пояснюється цілковитою байдужістю до минулого, сучасного й майбутнього.

Під час обговорення Шараварник П.П. вчитель історії, пенсіонер поділився спогадами із свого дитинства та співставив їх із фактами, наведеними у книзі Ф. Моргуна. Він підтвердив правдивість подій, висвітлених автором. Також свою думку висловив постійний читач бібліотеки, вчитель-пенсіонер Корабель М.М., він запропонував молодому поколінню прочитати книгу і порекомендувати її однокласникам.


Підсумки: 

Читацька конференція пройшла у цікавій дискусійній формі. Молодь і старшокласники із зацікавленістю слідкували за дискусією, адже в залі були присутні чотири покоління. І кожен зрозумів, на скільки стражденною була доля України. Сьогодні, вже без війни, нас намагаються виховувати «фільтрованими» новинами та примітивними розважальними програмами. Хочуть позбавити рідної мови, культури, відірвати від рідної землі. Але ми повинні бути небайдужими до минулого, сучасного й майбутнього нашого народу.

Учасники конференції зазначили, що дана книга заслуговує уваги та вивчення, особливо серед освітян (істориків, вчителів української мови та літератури). Бібліотеки району чекають на всіх бажаючих для ознайомлення з книгою. 

Перебіг дискусії буде висвітлений на сторінках газети «Подільське слово».

Переглядів: 982 | Додав: tarrok | Рейтинг: 5.0/1
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]