Субота, 2024-04-20, 10:20 AM
Вітаю Вас Гість | RSS
Увага акція!

Акція "Книги у пошуках читача"

Нові надходженняї

Статистика

Онлайн всього: 1
Гостей: 1
Користувачів: 0
Пошук
Календар
«  Вересень 2013  »
ПнВтСрЧтПтСбНд
      1
2345678
9101112131415
16171819202122
23242526272829
30
Друзі сайту
Адреси, телефони підприємств, організацій, квартирних телефонів Тернополя і Тернопільської області

тернопільська районна централізована бібліотечна система

Блог

Головна » 2013 » Вересень » 4 » Громадські слухання, які пройшли в с. Скоморохи
5:19 PM
Громадські слухання, які пройшли в с. Скоморохи

15 серпня 2013 року в бібліотеці с. Скоморохи пройшли громадські слухання – круглий стіл «Якою має бути бібліотека нашої громади». Слухання організували завідуюча бібліотекою  с. Скоморохи Юзва Алла Василівна, завідуюча бібліотекою села Смолянка Курило Оксана Йосипівна, завідуюча бібліотекою села Прошова Вихор Світлана Миколаївна.


Вони розробили план проведення заходу, термін проведення і форму вивчення громадської думки. Мета цього заходу привернути увагу влади та жителів села до проблем бібліотеки і разом обговорити її проблеми. Для цього в бібліотеках сіл використовувались різні форми роботи.

В бібліотеці села Скоморохи було проведено анкетування «Якою б ви хотіли бачити свою бібліотеку». Бібліотека села Смолянка провела опитування «Чи потрібна бібліотека на селі».В бібліотеці села Прошова провівся конкурс дитячих малюнків «Я і моя бібліотека».

На засіданні круглого столу були присутні сільський голова Бондзюх Петро Петрович, директор школи Бондзюх Леся Євгенівна, депутат районної ради Сампара Іван Петрович, сільський депутат Сень Олег Михайлович, завідуюча дитячим садочком Безпалько Галина Федорівна та найбільш активні відвідувачі користувачі бібліотек. 


Перед присутніми прозвітувала завідуюча бібліотекою села Скоморохи Юзва Алла Василівна. А також виступили завідуючі бібліотекою села Смолянка Курило Оксана Йосипівна і завідуюча бібліотекою села Прошова Вихор Світлана Миколаївна. Бібліотекарі розповіли про свою роботу і стан своїх бібліотек.

Завідуюча бібліотекою села Скоморохи Юзва Алла Василівна попросила присутніх поділитися своїми зауваженнями та пропозиціями щодо сьогоднішньої роботи бібліотек і якою б вони хотіли бачити бібліотеку сьогодні, і чи потрібна бібліотека в селі сьогодні.

Директор школи Бондзюх Леся Євгенівна наголосила, що бібліотека є культурним центром у селі. І фондом цієї бібліотеки, «звичайно хотілося, щоб він був набагато кращий» користуються наші діти, студенти, вчителі.


Активні користувачі бібліотеки Бугель Роман, Прокопишин Ніна, Смола Марія. Згадували, як вони ще з дитинства бігали до бібліотеки, і скільки цікавого вони в ній знаходили. А зараз хотіли б, щоб фонд бібліотеки був набагато сучасніший.


Але найголовніше сьогодні чого бажають діти – це комп’ютер. І звичайно усі хочуть бачити свою бібліотеку теплою і затишною.

Завідуюча ФАПом Прокопишин Ніна хотіла б співпраці з бібліотекою. А саме популяризація літератури на медичну тематику, де пропагувався здоровий спосіб життя, боротьба зі шкідливими звичками, нетрадиційні методи лікування, фітолікування.


Депутат районної ради Сампара Іван Петрович висловив побажання, щоб бібліотеки більш рекламували свої фонди, проводили різні акції, більш співпрацювали з клубом, бібліотекою, церквою. І хоч бібліотеки беруть зараз на себе функції не зовсім відповідних до їх призначення, але по скільки вони служать громаді то повинні і жити їх турботами і потребами.

Сільський голова Бондзюх Петро Петрович вислухавши всіх виступаючих і сказав: «Судячи з усього сказаного можна зробити висновок, що бібліотеки потрібні, а жителі сіл хочуть бачити їх більш досконалими, сучасними з новими технологіями. Тож нам треба зберегти і підтримати бібліотеку сьогодні».


Прослухавши і проаналізувавши  виступи присутніх зроблені такі висновки.

Зокрема:

-              в бібліотеці села Скоморохи, Прошова, Смолянка оживити проведення акції «Подаруй бібліотеці книгу» для поповнення книжкового фонду;

-    відновити книго ношення для людей похилого віку;

-    вишукувати інноваційні форми роботи;

-   оживити процес читання за допомогою акції «Бібліотека йде до Вас»;

-   бібліотеці села Скоморохи налагодити співпрацю із ФАПом та створити бібліотерапевтичний центр. Відновити книго ношення для людей похилого віку та інвалідів;

-   бібліотека села Прошова повинна активніше прилучатися до участі та підготовці сільських свят;

-    бібліотеці села Смолянка розширити коло партнерів. Звернути увагу на обслуговування людей з особливими потребами.

І поради для всіх бібліотек:постійно удосконалювати і змінювати послуги своїх бібліотек, розширювати партнерські відносини із закладами які є на території сіл.


Переглядів: 1079 | Додав: tarrok | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]