П`ятниця, 2024-03-29, 9:38 AM
Вітаю Вас Гість | RSS
Увага акція!

Акція "Книги у пошуках читача"

Нові надходженняї

Статистика

Онлайн всього: 1
Гостей: 1
Користувачів: 0
Пошук
Календар
«  Березень 2013  »
ПнВтСрЧтПтСбНд
    123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031
Друзі сайту
Адреси, телефони підприємств, організацій, квартирних телефонів Тернополя і Тернопільської області

тернопільська районна централізована бібліотечна система

Блог

Головна » 2013 » Березень » 6 » «Світ Любові і Добра Валентини Семеняк-Штангей»
5:10 PM
«Світ Любові і Добра Валентини Семеняк-Штангей»

5 березня в центральні бібліотеці селища Великі Бірки, в рамках клубу «Світлина душі», відбулася зустріч з відомою письменницею, фотохудожницею та журналісткою Валентиною Семеняк-Штангей та презентація її книги «Писана торба». На зустріч були запрошені Неля Саржевська – заступник голови Тернопільської РДА, Андрій Галайко – начальник відділу культури і туризму Тернопільської РДА, працівники бібліотек району.


Ольга Василюк наголосила на творчому внеску пані Валентини до культурної спадщини краю. Неля Саржевська нагородила письменницю грамотою голови Тернопільської РДА Віктора Щепанвського.


Валентина – авторка двох персональних фотовиставок, член Національної Спілки журналістів України, член обласного літературного об'єднання при Тернопільській обласній організації Національної Спілки письменників України, лауреат літературного конкурсу гумору та сатири у Філадельфії (США).

У її творчому доробку безліч творів, які  друкують у багатьох республіканських виданнях: «Жінка», «Україна», «Березіль», «Літературна Україна»,  «Сільські вісті», «Сільські обрії», «Молодь України» тощо.

Рік тому, під час зустрічі в центральні бібліотеці, пані Валентина  розповіла про свої книжки «Пригоди маленького люстерка» 1995р., «Чи легко бути мамою?», «Світ, який люблю», «Срібна пектораль», «Спитай у свого Янгола» і презентувала книгу  «Сила ангельської пір’їни». Ця книга єдина з яскраво вираженим духовним спрямуванням, хоча в доробку  пані Валентини книги різноманітної тематики. До цього письменниця  працювала над художньою і навіть дитячою літературою.

Пані Валентина розповіла слухачам про свої книжки, ділилася власним духовним світом, який надихає її на творчість.


Індія, Латвія, Австрія, Канада – далеко не всі країни, які об’їздила родина письменниця. Саме мандрівки дали пані Валентині зрозуміти, що найголовніше для людини – пізнання самого себе.

«Кожен вибирає свою дорогу до вершини пізнання. В одних вона легка, пряма і довга... В інших – звивиста, заплутана і стрімка. Це притаманно як життєвим колізіям, так і творчим пошукам», - зазначила пані Валентина. Під час зустрічі в бібліотеці панувала святкова атмосфера. Учасники заходу уважно вслухалися у кожне слово поетеси. Вона висловлювала свою любов до світу, виражену в літературній творчості.

Авторка на рівні вібрацій відчуває книги з нецензурними словами. Сама не читає тексти з лайкою та іншим не радить. Адже читання таких книг руйнує людську ауру. Саме тому кожне своє слово Пані Валентина підбирає ретельно. Адже її література спрямована збагатити внутрішній світ читача.

Бібліотекар центральної бібліотеки Людмила Гнатишин ознайомила присутніх з книжковою виставкою: «Світ Любові і Добра Валентини Семеняк-Штангей».


На закінчення зустрічі письменниця подарувала свої книги бібліотекам району.

Духовно окрилені, натхненні творчістю Валентини Семеняк-Штангей залишали слухачі бібліотеку. 

Переглядів: 1371 | Додав: tarrok | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]