П`ятниця, 2024-03-29, 4:39 PM
Вітаю Вас Гість | RSS
Увага акція!

Акція "Книги у пошуках читача"

Нові надходженняї

Статистика

Онлайн всього: 1
Гостей: 1
Користувачів: 0
Пошук
Календар
«  Березень 2015  »
ПнВтСрЧтПтСбНд
      1
2345678
9101112131415
16171819202122
23242526272829
3031
Друзі сайту
Адреси, телефони підприємств, організацій, квартирних телефонів Тернополя і Тернопільської області

тернопільська районна централізована бібліотечна система

Блог

Головна » 2015 » Березень » 26 » Україна-наша мати, будьмо її гідними дітьми
10:35 AM
Україна-наша мати, будьмо її гідними дітьми

«Україна-наша мати, будьмо її гідними дітьми» - під такою назвою в бібліотеці села Івачів Долішній була проведена патріотична година.
Жодне дійство не проходить у селі без участі нашого пароха Ореста Глубіша. І сьогодні, отець Орест поблагословив усіх учасників та присутніх на щасливе проведення заходу. «Потрібно лікувати наші серця і душі молитвою» – сказав він, бо молитися – це значить черпати з нескінченного джерела Божої ласки поживу для душі». Всі присутні помолилися.

« Любіть Україну, всім серцем любіть,
Священную Русь-Україну.
Як предки великі її бороніть,
Бороніть до кінця, до загину.»

Такими словами розпочала патріотичну годину : «Україна – наша мати, будьмо її гідними дітьми» ведуча Мар`яна Білоус. Вона розповіла, що українцям завжди доводилось дорого платити за свої права, свободу, честь і гідність. Україна була пригноблена війнами. Але нікому ще не вдалося поставити українців на коліна, ніхто не зміг зробити з них рабів. А тепер ми стали свідками ще однієї трагедії – убивств на майдані Небесної Сотні, та тисячі загиблих у зоні АТО.


В бібліотеці влаштована книжкова виставка «Квітуча моя Україно!» де представлена література про боротьбу українців від козацьких до наших днів. На виставці представлений розділ «Герої не вмирають» ,присвячений героям Небесної Сотні та подіям на Сході. Виготовлена папка- досьє «Воїни Світла», де можна переглянути фотографії Небесної Сотні, поезії про Революцію Гідності та про героїв, воїнів АТО, які поклали своє життя на вівтар свободи.

Зі сльозами на очах присутні слухали вірші «Встань, Тарасе, подивися…», та «Герої не вмирають» у виконанні Мар`Яни Білоус.
На заході був присутній наш односельчанин, учасник АТО – Степан Беркета, який пройшов бойове хрещення в самому пеклі – під Дебальцевим. Зараз він на ротації, та вже за кілька днів знову їде в зону АТО боронити державу.

Cтепан подарував своїй школі український прапор з автографами  і побажаннями своїх побратимів. А учні школи підготували поетичний виступ та подарували йому свої патріотичні малюнки.
Наш сільський поет – аматор Зіновій Буярський – це онук його у зоні АТО, прочитав свої поетичні рядки, присвячені Небесній Сотні,  подіям на Сході України.
Всі виступаючі: голова сільської ради Гук Михайло Федорович, вчителька Загал юк Наталія Анатолівна говорили, що всі ми віримо у перемогу України, у те що наша армія здолає ворога і Україна стане сильною, а її народ – щасливим. А Степана просим берегти себе і повернутися живим, здоровим і з перемогою.

Переглядів: 471 | Додав: tarrok | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]