Понеділок, 2024-05-06, 9:23 AM
Вітаю Вас Гість | RSS
Увага акція!

Акція "Книги у пошуках читача"

Нові надходженняї

Статистика

Онлайн всього: 1
Гостей: 1
Користувачів: 0
Пошук
Календар
«  Грудень 2014  »
ПнВтСрЧтПтСбНд
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
293031
Друзі сайту
Адреси, телефони підприємств, організацій, квартирних телефонів Тернополя і Тернопільської області

тернопільська районна централізована бібліотечна система

Блог

Головна » 2014 » Грудень » 26 » Заходи проведені Тернопільською ЦБС з 22 по 28 грудня
11:29 AM
Заходи проведені Тернопільською ЦБС з 22 по 28 грудня

23 грудня

В бібліотеці – філії с. Великі Гаї письменниця Валентина Семеняк-Штангей провела майстер-клас по виготовленню  метеликів з обгорток цукерок. На занятті були учні 1-4,6 класів. Учасникам майстер-класу Валентина Миколаївна подарувала по  авторській книзі «Хто загубив усмішку?», які нещодавно вийшли з друку.

Опис : C:\Documents and Settings\Степан\Рабочий стол\Новая папка (6)\DSCN6805.jpg

Опис : C:\Documents and Settings\Степан\Рабочий стол\Новая папка (6)\DSCN6783.jpg

Виставка світлин «Марева легке крило» (до 70-річчя від народження Л. Крупи, січень 2014 р.) – бібліотека-філія смт. В. Березовиця.

Опис : D:\Biblioteka\Масові заходи біб за тиждень\Заходи за 2014 р\В. Березовиця\Виставка світлин.jpeg

Учасники виставки – учні 2-го класу Великоберезовицької початкової школи І ст.

 

24 грудня

З нагоди річниці Революції Гідності бібліотека с. Івачів Долішній провела годину мужності "Біль пам`яті".

В бібліотеці влаштована книжкова виставка "Герої не вмирають", де представлені матеріали, які висвітлюють ті тривожні події на Майдані. На виставці можна побачити фотографії Небесної Сотні.

Біля виставки проводилось обговорення книги Крістіни Бердинських  "Є люди" - це теплі історії з Майдану. Це спогади учасників Революції Гідності про взаємодопомогу, силу і любов. Це записи про смерть і поранення, біль і сум.
 Ведучою заходу була Мар`яна Білоус, яка сказала, що минув рік від початку Революції Гідності, яка дозволила поважати один одного, поважати думку того, хто поруч. Зараз для нас усіх головне не втратити тих надбань, за які загинули герої Небесної Сотні, бо вони стояли за Батьківщину і її права.
Ми низько схиляємо голови перед світлою пам`яттю наших героїв, борців за волю України. Усі присутні хвилиною мовчання вшанували пам`ять наших патріотів. Виступив голова сільської ради Гук Михайло Федорович, який нагадав присутнім про минулорічні події, історію початку Революції Гідності . Він сказав: «Ми всі добре  знаємо ціну життя, та близько до серця сприймаємо загибель кожного патріота і  переконані, що перемога буде за нами, але хотілося б, щоб не ціною смерті наших захисників».

Зі сльозами на очах присутні слухали вірші, присвячені світлій пам`яті героїв Небесної Сотні, які декламували Тарас Хоптян та Борис Бицка.
Глибини душі торкнулися рядки у виконанні Мар`яни Білоус, коли вона читала вірш «Герої не вмирають». Наприкінці дійства всі присутні спільно виконали пісню «Молитва за Україну»

Конкурс «Найкращий читач року» - районна бібліотека для дітей.

Традиційно в кінці року районна бібліотека для дітей проводить конкурс «Найкращий читач року» серед учнів 1-9 класів. Одним із завдань цього конкурсу – заохочення дітей до систематичного читання, популяризація найкращих надбань української і світової літератури.

Призові місця зайняли:

Олійник Віка (5-А клас) – І місце;

Вільчинська Наталя (7-Б клас) – ІІ місце;

Обуд Вікторія (3-Б клас) – ІІІ місце.

Учні були нагороджені грамотами і подарунками.

 

З 24 по 28 грудня

Планування роботи на 2015 рік – ЦБ.

Підведення підсумків роботи 2014 року, написання звіту – ЦБ.

 

30 листопада

Вечір-реквієм «Молюсь за тебе Україно!» - бібліотека-філія с. Острів.

Присутні в залі клубу острів чани молитвою вшанували пам’ять полеглих за волю України, жертв голодоморів сталінської доби, Небесної Сотні, воїнів, що загинули у війні з Росією на Сході України. Учні школи та хор «Журавки» не залишили нікого байдужими, підготували художні номери, що надихають нас на патріотичні вчинки, на допомогу українській армії. Увагу присутніх привернула виставка книг: «Ніколи не згасне в серцях українців Свіча пам’яті за жертвами голодомору», організована сільською бібліотекою. 

Переглядів: 582 | Додав: tarrok | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]