П`ятниця, 2024-03-29, 4:37 PM
Вітаю Вас Гість | RSS
Увага акція!

Акція "Книги у пошуках читача"

Нові надходженняї

Статистика

Онлайн всього: 1
Гостей: 1
Користувачів: 0
Пошук
Календар
«  Вересень 2015  »
ПнВтСрЧтПтСбНд
 123456
78910111213
14151617181920
21222324252627
282930
Друзі сайту
Адреси, телефони підприємств, організацій, квартирних телефонів Тернополя і Тернопільської області

тернопільська районна централізована бібліотечна система

Блог

Головна » 2015 » Вересень » 3 » Заходи заплановані Тернопільською ЦБС з 31 серпня по 6 вересня
1:20 PM
Заходи заплановані Тернопільською ЦБС з 31 серпня по 6 вересня

Нічні чування присвячені 24 річниці незалежності України у храмі Вознесіння Господнього у селі Настасів.

Ти сяєш сонцем рідна Україно,стрічає новий день твоя зоря,цвіти у славі вільна і єдина ,благословенна Господом земля. Саме такими словами розпочалися нічні чування присвячені 24 річниці незалежності України у храмі Вознесіння Господнього у селі Настасів. Отець Роман Габрилей разом з членами  Марійської дружини підготували дуже цікаву програму для жителів села. Всі присутні мали змогу переглянути відеоролик про проголошення Незалежності України у 1991 році, було відслужено святу літургію за мир в Україні, відбулася співана  молитва на вервиці під гітару, діти показали невеличку сценку "Гості з майбутнього". Дуже цікаво було переглянути документальний фільм про життя Митрополита Андея Шептицького. Відбулося урочисте освячення державного прапора України. 24 серпня святкування продовжилося, після відправлення святої літургії у храмі, колона з церковною процесією вирушила до мигили Борцям за волю України. Хоч на сході триває війна, але люди прийшли на свято у вишиванках і з синьожовтими стрічками, щоб побачили російські окупанти які ми сильні духом та згуртовані у будь яких випадках. На могилі отець Михайло та отець Роман відслужили панахиду за всіх хто поклав свої голови за Україну колись і сьогодні. Після панахиди до слова запросили перших членів народного руху у настасові Володимира Ракочого та Михайла Добровольського які закликали молодь боротися за свої права і свободу. Сільський голова Дарія Блащак звернулася до присутніх не втрачати надії  вірити, молитися що прийде мир і спокій на нашу землю, що розцвіте Україна пахучим цвітом. Побажала Дарія Павлівна всім єдності, адже "в єдності сила народу, Боже нам єдність подай". Продовжили свято народні аматори села, у виконанні соліста будинку культури Василья Хлистуна  прозвучали такі твори  "Молитва", "Йшли селом партизани", Соломія Джинджириста виконала пісню "Україна -це ти", тріо у складі Марії Стислої, Ольги Лапчак та Ігоря Гуцайлюка виконали пісню "Вставай народе", "Діти України",  порадував своїм співом дитячий ансамбль "Веселка" музичний керівник Віра Ридз, зі сльозами на очах слухали глядачі пісню "Тополя" у виконанні юного соліста Ігоря Гуцайлюка. Соліст гурту "Настасівські музики " Павло Шкляр подарував музичну композицію "України син". На завершення свята Марія Стисла та Ігор Гуцайлюк виконали пісню "Моя Україна", а учасники церковного хору разом з дяком Іваном Курашом заспівали всім відому пісню "...єднаймося люба родино,хай наша свята Україна, цвіте як калина."   Зав.бібліотекою-філією села Настасів Ольга Кураш.

 

1 вересня

День знань «Найсвітліша дорога в світі – це дорога до знань, до школи» - ЦБ.

Інформаційна хвилинка «Букварик, парта, перший клас, свято знань – радіти час!» - дитячий відділ ЦБ, бібліотеки-філії району.

Година доброти «Подорож до світу маленьких казок В. Сухомлинського. Людина починається з добра» - дитячий відділ ЦБ.

Методист по роботі з дітьми ознайомила користувачів молодших класів із біографією В. Сухомлинського. Формувала уявлення про доброту, чуйність і уважність. Вчила спостерігати, робити висновки, виховувала любов до батьків, до рідного краю, до праці.

Опис : D:\Дитяча бібліотека\27.08\DSCN0788.JPG

 

2 вересня

Оформлення тематичних поличок «Бібліотечка школяра», «Для вас, студенти» - ЦБ.

 

3 вересня

Перегляд періодики «Гортаючи журнали: «Добрий господар», «Дім, сад, город» - ЦБ.

Переглядів: 547 | Додав: tarrok | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]