Понеділок, 2024-04-29, 3:46 PM
Вітаю Вас Гість | RSS
Увага акція!

Акція "Книги у пошуках читача"

Нові надходженняї

Статистика

Онлайн всього: 1
Гостей: 1
Користувачів: 0
Пошук
Календар
«  Квітень 2024  »
ПнВтСрЧтПтСбНд
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930
Друзі сайту
Адреси, телефони підприємств, організацій, квартирних телефонів Тернополя і Тернопільської області

тернопільська районна централізована бібліотечна система

Блог

Патріотична година  «Ланцюг історії не перерветься»,  перегляд літератури «Сила народу – в єдності» (до Дня Соборності України) – ЦБ, бібліотеки-філії.

 

25 січня

Віртуальна подорож  «Коли святкувати Різдво: за григоріанським чи за юліанським календарем?» - ЦБ,  бібліотеки-філії сіл Настасів, В.Березовиця, Підгороднє, Мишковичі.

 

26 січня

Курси комп’ютерної грамотності «Університет третього віку» - ЦБ.

 

29 січня

Книжкова виставка «Ще юнаки, ще майже діти» (до Дня пам’яті героїв Крут) - ЦБ, бібліотеки-філії, дитячий відділ ЦБ.

Переглядів: 372 | Додав: tarrok | Дата: 2016-08-01 | Коментарі (0)

24.05.2016 р.

Відбулася робоча поїздка по обміну досвідом у Дубнівський район Рівенської області працівниками культури Тернопільського району (начальник відділу культури Тернопільської РДА В.Навольський, головний бухгалтер відділу культури Тернопільської РДА Л.Корчинська, директор ТР ЦБС О.Василюк, провідний методист ЦБ Л.Бик, начальник відділу культури, молоді, спорту і туризму Байковецької сільської ради Р.Сушко), яку очолював голова Тернопільської районної ради А.Галайко.

... Читати далі »

Переглядів: 475 | Додав: tarrok | Дата: 2016-05-25 | Коментарі (0)

18 січня

Урок народознавства «Від Коляди до Водохреща» - ЦБ,  дитячий відділ ЦБ.

Книжкова виставка «Від Різдва до Водохреща» -  бібліотеки-філії району, ЦБ.

Опис : C:\Users\Bibliomist\AppData\Local\Microsoft\Windows\Temporary Internet Files\Content.Word\IMG_3890.jpg

Виставка-панорама «Мій сонячний край - Україна» - дитячий відділ ЦБ.

 

22 січня

Патріотична година «Ланцюг історії не перерветься» (до Дня Соборності України) – ЦБ, бібліотеки-філії.

Книжкова виставка «Ти одна і неподільна, Україно моя вільна!» (до ... Читати далі »

Переглядів: 336 | Додав: tarrok | Дата: 2016-01-31 | Коментарі (0)

  Казочки знають всі діти на світі

Добре з казками на світі нам жити.

Нас розважають вони і навчають,

Завжди корисними казки бувають.

З метою розширення уявлення учнів про українську народну казку, прищеплення любові до казки, книги, бажання читати, складати казки та інші твори, виховання шанобливого ставлення до книги, інтересу до усної народної творчості та бажання поповнювати свої знання  02 грудня 2015 року  у Бібліотеці філії пройшов бібліоквест  «Подорожуємо  казковою галявиною» для учнів 2 – 3 класів.

Команди збираються в бібліотеці. Із вступним словом виступає  бібліотекар Гураль Т.І., яка пояснює учасникам правила квест-гри .

Доброго  ... Читати далі »

Переглядів: 1467 | Додав: tarrok | Дата: 2015-12-07 | Коментарі (0)

Книжкова виставка «І свічка плакала в скорботі» (до дня пам’яті жертв голодоморів, політичних репресій) - бібліотека-філія с. В. Глибочок

 

Вечір пам'яті та скорботи «Україно, пам'ятай, світе, знай...» (до дня пам’яті жертв голодоморів, політичних репресій)  – бібліотека-філія с. Ступки.

На заході згадували страшні події 1932-33 рр. Запаленою свічкою і щирою молитвою  ступківчани долучилися до Всеукраїнської акції «Запали свічу».

В приміщенні клубу  експонується виставка-стенд «Небесна сотня - герої сьогодення» присвячену другій річниці Революції Гідності. 

... Читати далі »

Переглядів: 685 | Додав: tarrok | Дата: 2015-12-07 | Коментарі (0)

16 листопада

Краєзнавчий екскурс «Талановиті люди Тернопільщини» - дитячий відділ ЦБ.

Методист провела короткий екскурс в минуле нашого краю. Вона розповіла 8-класникам про сподвижників української нації, котрі народилися на Тернопільщині: Іванну Блажкевич, Степана Будного, Володимира Вихруща, Богдана Лепкого, Соломію Крушельницьку, Степана Балея.

В 2016 році виповнюється 130 років від дня народження І. Блажкевич. Письменниця написала багато п’єс, оповідань, віршів для дітей. Цього року літературно-мистецьку премію ім. І. Блажкевич за кращі твори для дітей отримала Тамара Ткачук-Гнатович.

Письменники, поети, науковці, які прославили наш край, залишили нам високу мету своєї духовності, вистраждане, небайдуже слово, що ніколи не вмирає і не зникає безслідно.

Книжкова ... Читати далі »

Переглядів: 705 | Додав: tarrok | Дата: 2015-11-19 | Коментарі (0)

Вишивка бісером – найдавніше  мистецтво, відоме людині кілька тисяч років,яке дійшло до наших  днів практично незмінним.

Освоєння його майстерності – це цікава подорож для творчих та енергійних людей.

Саме для тих, хто допитливий, намагається зробити життя  повнішим, радіснішим, змістовнішим, у бібліотеці-філіалі с. Почапинці організовано клуб за інтересами «Перлинка».

Його вихованці, активні користувачі бібліотеки, вчаться відчувати красу, створену власними руками.

Саме через роботу гуртка бібліотека реалізує одну із своїх основних виховних функцій – формування естетичного смаку підростаючого покоління, уміння розуміти і цінувати твори мистецтва, збереження народних традицій.

В основному всі свої роботи, діти дарують своїм роди ... Читати далі »

Переглядів: 578 | Додав: tarrok | Дата: 2015-11-19 | Коментарі (0)

з 2 по 15 листопада

Опитування користувачів бібліотеки шляхом анкетування «Яке місце займає бібліотека у вашому житті?» - ЦБ.

Протягом осінніх канікул у бібліотеці – філії села Підгороднього відбувся тиждень сімейного читання «Тато, мама і я – в нас читає вся сімя». Юні відвідувачі разом із своїми батьками мали змогу ознайомитися із рядом тематичних книжкових виставок : «Скринька народних казок», «Парад улюблених літературних героїв», «Періодичні видання – дітям», «Українські письменники для наймолодших», «Подорож в країну знань», «Це читали ще ваші батьки». З цікавістю розглядали користувачі виставку авторських робіт учасників гуртка з бісероплетіння «Зернина». Увагу відвідувачів привернув і вернісаж дитячих малюнків «За сторінками улюблен ... Читати далі »

Переглядів: 429 | Додав: tarrok | Дата: 2015-11-05 | Коментарі (0)

Центральна бібліотека взяла участь у конкурсі відеопоезії "Літературні читання". Мета конкурсу - популяризація у суспільсьтві книги, читання і власне поезії, активізація діяльності бібліотек з популяризації читання і книги серед громади з використанням сучасних технологій та інноваційних форм роботи. До участі у конкурсі була запрошена творча молодь до 35 років.

За підсумками конкурсу перемогу здобули:

Анастасія Лісовська за поезією Т.Г. Шевченка "Лілея"

Лілія Юрчак за поезією Т.Г. Шевченка "Розрита могила"

Переглядів: 480 | Додав: tarrok | Дата: 2015-10-30 | Коментарі (0)

Нічні чування присвячені 24 річниці незалежності України у храмі Вознесіння Господнього у селі Настасів.

Ти сяєш сонцем рідна Україно,стрічає новий день твоя зоря,цвіти у славі вільна і єдина ,благословенна Господом земля. Саме такими словами розпочалися нічні чування присвячені 24 річниці незалежності України у храмі Вознесіння Господнього у селі Настасів. Отець Роман Габрилей разом з членами  Марійської дружини підготували дуже цікаву програму для жителів села. Всі присутні мали змогу переглянути відеоролик про проголошення Незалежності України у 1991 році, було відслужено святу літургію за мир в Україні, відбулася співана  молитва на вервиці під гітару, діти показали невеличку сценку "Гості з майбутнього". Дуже цікаво було переглянути документальний фільм про життя Митрополита Андея Шептицького. Відбулося урочисте освячення державного прапора України. 24 серпня святкування продовжилося, після відправлення с ... Читати далі »

Переглядів: 550 | Додав: tarrok | Дата: 2015-09-03 | Коментарі (0)

« 1 2 ... 6 7 8 9 10 ... 18 19 »