П`ятниця, 2024-04-26, 7:54 PM
Вітаю Вас Гість | RSS
Увага акція!

Акція "Книги у пошуках читача"

Нові надходженняї

Статистика

Онлайн всього: 1
Гостей: 1
Користувачів: 0
Пошук
Календар
«  Вересень 2013  »
ПнВтСрЧтПтСбНд
      1
2345678
9101112131415
16171819202122
23242526272829
30
Друзі сайту
Адреси, телефони підприємств, організацій, квартирних телефонів Тернополя і Тернопільської області

тернопільська районна централізована бібліотечна система

Блог

Головна » 2013 » Вересень » 4 » Громадські слухання, які пройшли в смт. В. Березовиця
5:50 PM
Громадські слухання, які пройшли в смт. В. Березовиця

Бібліотека — центр нашої громади.

У кінці червня на Тернопіллі стартували громадські слухання «Сучасна бібліотека. Якою ми її бачимо?», ініційовані Тернопільським обласним відділенням УБА, Тернопільською ОУНБ, Тернопільською обласною бібліотекою для молоді, Тернопільською обласною бібліотекою для дітей відповідно до завдань «Стратегії Української бібліотечної асоціації на 2010—2014 роки» та за підтримки управління культури облдержадміністрації. Бібліотеки району долучилися до рекомендацій УБА та ОУНБ про проведення громадських слухань.

На протязі червня – вересня з громадою селища В.Березовиця відбулися:                   

• зустрічі;

• анкетування;

• створена скринька ідей та пропозицій «Моя думка про бібліотеку»;

• проведено опитування «Чи потрібна сьогодні бібліотека?».

В читальному залі В.Березовицької бібліотеки-філії №2 спільно з бібліотекою-філією №1 провели круглий стіл «Моя думка про бібліотеку». Роботу круглого столу розпочала завідувачка бібліотекою-філією смт. В.Березовиця №1 Т.М.Німець, яка розповіла про проведення громадських слухань у книгозбірнях та проінформувала про діяльність бібліотек: просвітницьку роботу, дружні зв’язки з громадськими організаціями, школами, музичною школою, громадою селища, церквою а також відзначила позитивні зміни, що відбуваються  у бібліотеках.

Завідувачка бібліотекою-філією смт. ВБерезовиця №2 М.Галайко відзначила, що завдячуючи міжнародній програмі «Бібліоміст» бібліотеку №2 з 2012 року комп’ютеризовано і підключено до глобальної мережі Інтернет, а також забезпечується доступ громади селища до всіх видів інформації, запроваджуються нові повчально-інформаційні послуги, що сприяють залученню нових користувачів.

У засіданні круглого столу взяли участь начальник відділу культури Тернопільської РДА А.В. Галайко, директор ЗОШ школи І ст. М.І. Папінко, директор РБК В.І.Сушко, вчителі музичної школи, постійні користувачі бібліотек: М.П.Крупа, Г.Г.Хортик, М.М. Підгайна. Кожен з присутніх висловив свою думку про сучасну бібліотеку і внесли пропозиції у наданні допомоги щодо оновлення книжкового фонду, поліпшення матеріально-технічної бази.

Серед форм вивчення громадської думки найбільший ефект дали скриньки ідей та пропозицій, де всі бажаючі анонімно висловлювали свої думки про бібліотеку і побажання про те, якою б вони хотіли її бачити. Найчастіше учасники висловлювали думку про те, що якщо немає в населеному пункті бібліотеки, то там немає життя. Громада повинна підтримувати  свою книгозбірню та спільно розвиватися.

 

Завідувачка бібліотекою-філією смт. В. Березовиця №1 Німець Тетяна Михайлівна з учасниками громадських слухань

Завідувачка бібліотекою-філією смт. В. Березовиця №2 Галайко Марія Володимирівна з учасниками громадських слухань

Переглядів: 728 | Додав: tarrok | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]