Субота, 2024-04-27, 1:20 AM
Вітаю Вас Гість | RSS
Увага акція!

Акція "Книги у пошуках читача"

Нові надходженняї

Статистика

Онлайн всього: 1
Гостей: 1
Користувачів: 0
Пошук
Календар
«  Березень 2014  »
ПнВтСрЧтПтСбНд
     12
3456789
10111213141516
17181920212223
24252627282930
31
Друзі сайту
Адреси, телефони підприємств, організацій, квартирних телефонів Тернополя і Тернопільської області

тернопільська районна централізована бібліотечна система

Блог

Головна » 2014 » Березень » 18 » Відкрите його серце для людей
1:59 PM
Відкрите його серце для людей



     Складається враження, що втома


     не гнітить тягар прожитих літ,


     буквально в кінці  2013 року


     Богдан Головин видав свою 


     п’ятнадцяту  книгу.




У центральній районній  бібліотеці відбулася творча зустріч із відомим педагогом, краєзнавцем, публіцистом , громадським діячем Богданом Головиним та репрезентація книги «Христові обручниці».

Побачила світ,  вищезгадана книга, у видавництві "Терно-граф". На свято  виданої книги і пошанівок автора прибули читачі  селища  Великі Бірки, бібліотекарі району.


Отримавши своєрідне благословення колишнього помічника Патріарха УГКЦ Йосифа Сліпого – владики Івана Хоми з Риму та дружню пораду тернопільського літератора Михайла Ониськіва, Б. Головин взявся за написання книжок, в яких увіковічнив життєвий подвиг численних священнослужителів та монахинь, котрі навіть у найважчі часи атеїстичного мороку не зрадили Христову віру.  Більшість книг присвячені прижиттєвому подвигу священиків та монахинь катакомбної і нескореної церкви. Серед таких – «Мученики та ісповідники української церкви XX століття», «Нації незгасний смолоскип», «Блаженні священномученики Тернопілля»

Під час теплої зустрічі зі своїми шанувальниками пан Богдан розповів присутнім, що його книжка «Христові обручниці» - це вже друге видання, доповнене.


У книзі зібрано матеріали про монахинь УГКЦ, їх ревне служіння Богові, самовіддана, повна небезпек діяльність у роки підпілля УГКЦ. Перша книга була видана у 2006 році.

До книги увійшли життєписи сестер-монахинь, котрі були беатифіковані (причислені до лику блаженних) під час апостольської подорожі папи Івана-Павла ІІ Україною. Ставлячи їх за зразок до наслідування для практикуючих християн, Іван-Павло ІІ підтвердив тим самим факт, що Українська Церква володіє живою вірою, яку проповідували Христос та апостоли.

Також у книзі зібрані біографії сестер, що їх земний тернистий шлях позначений живим свідченням віри. Більшість життєписів складена зі слів самих героїнь, тому книга Богдана Головина залишиться першою, що висвітлила життя незнаних святих. Серед них уродженці Тернопільського району: Романна Козуб, Стефанія Кудельська ( с. В.Гаї ), Марія Тичинська (с. Прошова), Катерина Шумейко (смт.В.Бірки), Юзефа Савка ( с.Драганівка),


Зустріч пройшла цікаво, у формі діалогу. Автор подарував у черговий раз книги бібліотекам району. Творчих планів у пана Богдана  багато, тож будемо сподіватись, що  він  ще порадує шанувальників новими творчими знахідками.

Переглядів: 655 | Додав: tarrok | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]