П`ятниця, 2024-04-26, 11:03 PM
Вітаю Вас Гість | RSS
Увага акція!

Акція "Книги у пошуках читача"

Нові надходженняї

Статистика

Онлайн всього: 1
Гостей: 1
Користувачів: 0
Пошук
Календар
«  Листопад 2013  »
ПнВтСрЧтПтСбНд
    123
45678910
11121314151617
18192021222324
252627282930
Друзі сайту
Адреси, телефони підприємств, організацій, квартирних телефонів Тернополя і Тернопільської області

тернопільська районна централізована бібліотечна система

Блог

Головна » 2013 » Листопад » 14 » Заходи бібліотек з 11 по 17 листопада
4:32 PM
Заходи бібліотек з 11 по 17 листопада

Минуло 80 років з часу однієї з найжахливіших трагедій в історії українського народу – голодомору 1932-1933 рр., яка поглинула мільйони людських життів. Відходять у небуття очевидці того страхіття, але народна память про жахливий злочин не вгасає, болем пронизуючи свідомість поколінь. У бібліотеках Тернопільського району розпочалися заходи по вшануванню памяті жертв голодомору.

Віртуальна виставка «Україна годувала хлібом світ... Або як нас морили голодом» - на сайті ЦБ http://birkylib.at.ua/news/

 Виставка-память «І свічка плакала в скорботі» - ЦБ, районна дитяча бібліотека

З 10 листопада у центральній районній бібліотеці діє розгорнута книжкова виставка-память «І свічка плакала в скорботі». Вона поділена на чотири тематичні розділи.

     Перший розділ називається «Страчені голодом: невідомий геноцид українців». У представлених книгах доказується, що природного голоду в Україні на початку ХХ ст. навіть теоретично бути не могло, голодомор 1932-1933 років був штучно створеним.  Документальні та публіцистичні твори показують нове осмислення фактів і наслідків штучного голоду.

      Друга частина виставки називається «Чинники та причини Голодомору». У книгах цього розділу висвітлюються причини Голодомору: знищення національного духу українців, українського селянина-господаря як класу, утворення колгоспної системи тощо. Крім причин, показано й географію Голодомору. Вона підтверджує той факт, що Голодомор охоплював лише ті території, як були заселені етнічними українцями.

     Третя частина виставки називається «Такого небо ще не бачило». На ній представлені фото-ілюстративні матеріали та альбоми.

      У четвертому розділі  виставки під назвою «Голодомор – жива пам'ять» підібрані художні твори про Голодомор авторів, написані як в Україні, так і за її межами.

 

 Виставка-пам’ять «Лиха коса голодомору» - бібліотека-філія с. Дичків

 

Виставка-память «У 33-у на земному крузі розіпято мільйони без вини»

Ілюстративна виставка «Голодомор – трагедія ХХ століття»

Виставка-память «Україна в лабетах голодомору» - бібліотеки-філії

Виставка ігор, розваг, рукоділля «Коли на вулиці негода» - бібліотеки-філії с. В. Лука, с. Мишковичі

Книжкова виставка «Народжена великою землею» (до 150-річчя від дня народження української письменниці О. Кобилянської) – бібліотека-філія с. Дичків

 

11 листопада

Дискусія «Добру відкриваються серця».

Рольова гра «Країна без слів ввічливості».

 Урок-діалог "Книга і компютер в інформаційному  суспільстві: сучасне і майбутнє". Компютер і книга є найавторитетнішими джерелами інформації. Саме про це вели діалог користувачі Мишковицької бібліотеки

Зав. бібліотекою-філією с. Мишковичі Галина Дудас під час проведення заходу «Книга і компютер в інформаційному  суспільстві: сучасне і майбутнє»

 

12 листопада

Промо-акція «Скажемо курінню – ні»

Презентація книги В. Семеняк-Штангей «Великі пригоди маленького люстерка» - районна бібліотека для дітей.

В 2013 р. влітку відбулося перевидання книги для дітей В. Семеняк-Штангей «Великі пригоди маленького люстерка». З цієї нагоди районна бібліотека для дітей провела презентацію твору для учнів 2-А класу Великобірківської середньої школи.

Діти з цікавістю слухали про те, які пригоди тратились з маленьким люстерком.

Уривок, який прозвучав під час презентації книги спонукав учнів до дій. Після заходу декілька другокласників прийшли в бібліотеку, щоб дізнатися, а які ще пригоди відбулися з маленьким люстерком?

Перегляд літератури «Світ любові і добра у творах В. Семеняк-Штангей» - районна бібліотека для дітей.

 

14 листопада

Вебінар компютерної грамотності «У ногу з часом» - спільно ЦБ з бібліотеками-філіями смт. В. Березовиця, с. Настасів, с. Мишковичі, с. Підгороднє, с. Шляхтинці

Протягом тижня

Виїзди працівниками ЦБ в бібліотеки-філії с. Жовтневе, с. Чернелів-Руський, с. Ступки. Надання допомоги по розстановці книжкового фонду та редагуванні каталогів у бібліотеці-філії с. Драганівка.

Переглядів: 1942 | Додав: tarrok | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]