П`ятниця, 2024-04-26, 11:26 PM
Вітаю Вас Гість | RSS
Увага акція!

Акція "Книги у пошуках читача"

Нові надходженняї

Статистика

Онлайн всього: 1
Гостей: 1
Користувачів: 0
Пошук
Календар
«  Квітень 2014  »
ПнВтСрЧтПтСбНд
 123456
78910111213
14151617181920
21222324252627
282930
Друзі сайту
Адреси, телефони підприємств, організацій, квартирних телефонів Тернополя і Тернопільської області

тернопільська районна централізована бібліотечна система

Блог

Головна » 2014 » Квітень » 11 » Заходи проведені Тернопільською ЦБС з 7 по 13 квітня
11:18 AM
Заходи проведені Тернопільською ЦБС з 7 по 13 квітня

Перегляд актуальних веб-сайтів «Дачникам, садівникам, городникам» - ЦБ.

Книжкова виставка-спогод «Вони визволяли наш край» (до 70-річчя від звільнення Тернополя від німецьких окупантів) – ЦБ, бібліотеки-філії району.

30 березня

Літературний вечір «Творчості Шевченка» (з нагоди 200-річчя від дня народження Т.Г. Шевченка) – бібліотека-філія с. Серединки.

3 квітня

Конкурс на кращого читця поезії Т.Г. Шевченка – бібліотека-філія с. Підгороднє.

Конкурс проводився в рамках святкувань, приурочених 200-літтю від дня народження Кобзаря. В заході взяли участь діти молодшого шкільного віку. До складу журі було запрошено завідуючу Підгороднянською ЗОШ 1 ступеня Кохановську Г. Д., вчителів Гулик Г. М., Токову М.І.

Після прослуховування всіх учасників (а їх було двадцять четверо),  визначили  переможців : Дідич Яну, Фероян Софію, Касько Віру та Дідич Катю, яких нагородили збірниками творів із світової дитячої літератури, решта учасників отримали книжечки з українськими народними казками. Окремо журі відзначило поезію у виконанні Чайківського Святослава, який прочитав вірш присвячений Тарасу Шевченку, написаний його сестрою, ученицею 10 класу   Чайківською  Веронікою. Глядачами  заходу стали батьки школярів.

Святкування 200 річниці від дня народження Т.Г. Шевченка бібліотека-філія с. Лозова.

Зав. бібліотекою спільно з працівниками будинку культури підготували літературно - тематичний вечір, на якому звучали поезії  Кобзаря та лунали видатні музичні твори на його слова. Сценічне дійство уривку з поеми "Наймичка", зворушив глядачів до сліз. На вечорі згадувалось про сьогоднішні події в Україні та хвилиною мовчання вшановано героїв Небесної сотні.

Презентація книги Богдана Головина «Христові Обручниці» - бібліотека-філія с. В. Гаї.

Опис : C:\Users\Степан\Desktop\Нова папка (5)\DSCN5618.JPG

На зустріч були запрошені: Сестра Крискентія,письменниця Валентина Семеняк-Штангей, вчителі, учні, жителі села.

Надавши слово для виступу вчителю історії Шаварин Ганні Миколаївній, яка ознайомила присутніх з автобіографічною довідкою про автора. У своєму виступі відзначила Богдана Петровича,як вчителя історії,який десятиліттями працював у Тернопільському районі на різних освітянських посадах. Завжди відзначався великими історичними знаннями,об’єктивним трактуванням історичних подій за що не раз піддавався натиску зі сторони партійних органів.

Крім того,виявлено великий вклад пана Головина у вивченні краєзнавства. Відновлені імена науковців, митців Тернопільщини.

Перу автора належить понад 1700 нарисів, рецензій, наукових статей, публікацій та 15 книг. Його ім’я внесено до Тернопільського енциклопедичного словника.

Презентуючи книгу “Христові Обручниці”, Богдан Петрович розповів про те,що саме послужило приводом до збору матеріалів та написання про страждальницьку долю монахинь Греко-Католицької Церкви. Відзначивши,що підпільна діяльність різних чернечих Згромаджень фактично зберегла церкву в умовах більшовицького терору. На життєвих прикладах сестер-монахинь,він показав їх велику жертовність в ім’я Бога та України, що має великий вплив для наслідування молодого покоління.

7 квітня

Флеш-моб «Інтернет – очима дітей» (до Міжнародного дня Інтернету) - ЦБ.

Учасники флеш-мобу на асфальті малювали символи та логотипи Всесвітньої мережі і з захопленням взяли участь в інтерактивні грі «Відгадай логотип».

Літературна година «Книги – найкращі друзі» - районна бібліотека для дітей.

Вікторина «Казки Г.Х. Андерсена» - районна бібліотека для дітей.

Датою для святкування Міжнародного дня дитячої книги був обраний день народження Ганса Християна Андерсена, який став одним з найулюбленіших казкарів дітей багатьох поколінь. Основна мета свята полягає в пропаганді дитячого читання, яке є ефективним інструментом духовного та інтелектуального розвитку людини.

З нагоди відзначення дня Дитячої книги в Тернопільській районній бібліотеці для дітей була проведена літературна година «Книги – найкращі друзі». Учні 3-4 класів слухали розповідь бібліотекаря Мазур М.Є. про книгу, про правила поводження із книгами. Діти із великим захопленням відповідали на запитання вікторини про казкових героїв українських народних казок та казок з Г.Х. Андерсена.

Виїзди в бібліотеки-філії сіл: Марянівка, Йосипівка, Настасів, Лучка, В. Лука, Мишковичі, В. Гаї, Баворів, Заставя, Смолянка, Скоморохи, Прошова з метою контролю роботи та надання методичної та практичної допомоги – виїжджали методисти та директор ЦБ.

Переглядів: 594 | Додав: tarrok | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]